Home Fashion 3 condimente care te încălzesc când e frig afară

3 condimente care te încălzesc când e frig afară

by GetLokal.ro
condimente
  • Ghimbirul – nutriționiștii povestesc despre ghimbir ca despre un adevărat medicament care ajută la durerile musculare, la creșterea imunității, combaterea grețurilor și nu în ultimul rând la susținerea digestiei. Îl putem folosi atunci când facem preparate din carne sau direct în ceaiurile fierbinți pe care le căutăm cu toții în această perioadă.

 

  • Scorțișoara – mulți știu despre scorțișoară că reglează insulina, dar consumul previne și circulația deficitară, crampele sau durerile cauzate de răcelile de sezon. Dacă prin alte țări scorțișoara se folosește des și în specialitățile culinare, noi o utilizăm mai ales la dulciuri și desigur în ceaiuri.
  • Nucșoara – asigură creșterea circulației sanguine și stimulează activitatea creierului, dar tonifică și ficatul și este un excelent condiment pentru cei care trec printr-o cură de detoxifiere a organismului. În plus, nutriționiștii susțin faptul că stimulează sistemul cardio-vascular și ajută la eliminarea pietrelor la rinichi. Cum o consumați? Dacă asiaticii o folosesc extrem de des în bucătărie, la noi lucrurile nu stau tocmai așa, dar putem să ne inspirăm de la italieni și să o amestecăm cu sucul de roșii, de asemenea amestecată cu vanilie va face orice desert mult mai gustos și dacă nici această variantă nu vă încântă atunci încercați-o în vinul fiert.

La lista de mai sus puteți adăuga cu succes ardeiul iute sau usturoiul, hreanul ori piperul care ajută la sporirea senzației de cald.

Cele mai citite articole

 

Voi mai știți și despre alte alimente sau condimente “minune” care ne ajută să trecem mai ușor peste sezonul rece?

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil