Home Calatorii 5 hoteluri care să-ți dea idei pentru vacanța de iarnă

5 hoteluri care să-ți dea idei pentru vacanța de iarnă

by Dinu Alexandra

5 hoteluri care să-ți dea idei pentru vacanța de iarnă

Fă-ți vara sanie și iarna car”, spune un proverb popular. Asta se referă și la pregătirile pentru vacanțe. Avantajele early booking-ului sunt bine cunoscute. În afară de faptul că aveți mai mult timp la dispoziție pentru a vă gândi și răzgândi, rezervările timpurii vă economisesc banii, or, ofertele early booking vin cu reduceri substanțiale. Așadar, fie că sunteți în căutare de destinații pentru vacanța de iarnă sau doar visați la o gură de aer proaspăt într-o locație neobișnuită indiferent de anotimp, aceste 5 hoteluri care vă vor rămâne în memorie mult timp înainte.

Treehotel, Harads, Suedia

Ți-ai dorit în copilărie să ai un ascunziș în copac? Treehotel este exact casa din visele copilăriei tale. Este un complex hotelier ce-ți oferă mai multe opțiuni de cazare: un cuib, un cub de oglindă, o farfurie zburătoare sau o cabină suspendată.

Cuibul de păsări este construit în contrast dintre exterior și interior. Pe dinafară căsuța pare complet camuflată, arătând ca un adevărat cuib, doar că gigantic. Interiorul, însă, este familiar și spațios. Camera are o suprafață de 17 m², cu dormitoare separate, toalete și living.

Cubul de oglindă are 4x4x4 metri. Pereții lui reflectă împrejurimile, oferind și din interior o panoramă uimitoare. Un pod lung de 12 metri duce până la camera din copaci. Cubul oferă cazare excelentă pentru două persoane, având un pat dublu, toalete, salon și o terasă pe acoperiș.

În timp ce designerii lucrau la Cuibul de păsări, care este, în mare măsură, în armonie cu împrejurimile, s-a născut ideea creării unui mediu complet diferit. Și ce ar putea fi mai diferit decât un OZN? Farfuria zburătoare are 30m² și este construită pentru cinci personae: doi adulți într-un pat dublu și trei copii, cu paturi separate. Are toalete și zonă de living.

Cabina suspendată oferă vedere la valea râului Lule. Puteți ajunge la ea pe un pod lung printre copaci. Capsula are o suprafață de 24 m². Camera poate găzdui două personae. Este dotată cu pat dublu, toalete și o terasă pe acoperiș.

Toate camerele din copaci au WiFi gratuit. Dușurile și saunele sunt situate în două clădiri separate din apropiere. Mai există un restaurant, bar, și zonă de relaxare cu TV și internet.

Skylodge Adventure Suites, Ollantaytambo, Sacred Valley, Peru 

Skylodge Adventure Suites – o altă locație pentru amatorii de senzații tari, mai ales pentru cei care nu suferă de acrofobie (frica de înălțime). Capsulele de aluminiu și policarbonat, care se agață de o pantă de granit deasupra văii Urubamba, sunt complet unice. Interiorul este curat, minimal și funcțional. Coborâți aici într-un ham, cu cască pe cap și cu toată mâncarea și apa ticsită în rucsacul ghidului vostru. Aici nu există room service, sală de gimnastică sau alte comodități. Sunteți doar voi doi, vântul, Calea Lactee și sunetul trenului care străbate valea de dedesubt, din când în când.

Manta Resort, Pemba Island, Tanzania

Paradis pierdut – așa am putea descrie acest loc. Stațiunea Manta este situată în vârful nordic al insulei Pemba, o bijuterie rară, o insulă tropicală, îndepărtată, aflată în largul coastei de est a Africii, neatinsă de turismul de masă. Este pentru cei dedicați, pentru adevărații exploratori. O realitate diferită, în mijlocul naturii, la propriu. Mare, soare, aer curat, mâncare sănătoasă, servicii superioare, SPA cu cosmetică organică, scufundări în apele cristaline și un refugiu de cinci stele la sfârșitul zilei. O cameră plutitoare, ancorată direct în ocean, care oferă imagini de nedescris ale vieții acvatice.

The 727 Fuselage Home, Costa Rica

The 727 Fuselage Home este un hotel amenajat într-un avion. Numărul din denumire vine de la aeronava Boeing 727, din 1965 care, în viața anterioară, a servit companiilor South Africa Air și Avianca Airlines din Columbia. Avionul renovat este amplasat pe un piedestal de 15 metri, deasupra junglei, oferindu-vă senzația că zburați. Casa 727 are două dormitoare cu aer condiționat, unul cu două paturi queen size și celălalt cu un pat matrimonial, fiecare cu o baie privată, TV cu ecran plat, chicinetă cu cuptor cu microunde, foaier pentru sufragerie, terasă cu vedere la ocean, o scară spiralată și 360 de grade de verdeață.

Kokopelli”s Cave, New Mexico, Satetele Unite ale Americii

Când rezervați Kokopelli”s Cave, trebuie să fiți pregătit că veți rămâne într-o peșteră de aproximativ 1700 de metri pătrați. Aceasta este alcătuită dintr-un dormitor matrimonial, living și chiar zonă pentru aromaterapie, sufragerie, bucătărie și baie cu pereți de piatră, care include un duș și o cadă cu hidromasaj. Kokopelli”s Cave este construită în stâncile verticale de sare Tertiary Ojo Alamo și are vedere la frumoasa vale a râului La Plata, situându-se la aproximativ 300 de metri deasupra acesteia. Kokopelli”s Cave este o peșteră făcută de om și a fost inițial destinată să fie un birou unic pentru geologul Bruce Black, care-i este proprietar. Apoi a fost transformată în hotel. Nu se permite accesul cu animale. Fumatul aici, la fel, este interzis. Peștera este închisă în decembrie, ianuarie și februarie, în fiecare an, din cauza vremii.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like