Home Utile 7 motive pentru care ai nevoie să știi matematică în viață!

7 motive pentru care ai nevoie să știi matematică în viață!

by GetLokal.ro

Matematica nu a fost niciodată materia preferată a tuturor, însă, vă vine să credeți sau nu, folosim informațiile învățate acum mult timp, în activități cât se poate de banale. Am adunat o listă prin care vă arătăm că matematica vă vine în mare ajutor în viața de zi cu zi.

 >>>>> Photo

Chiar dacă aveți impresia că nu v-a ajutat la mare lucru să știți să calculați integrale, aflați că folosiți matematica fără să vă dați seama. De exemplu, cu siguranță folosiți adunări și scăderi de fiecare dată când mergeți la cumpărături. Este adevărat că în ziua de azi este suficient să scoateți telefonul din buzunar și puteți face orice calcul. Dar este mult mai practic și mai rapid să îl faceți direct în mintea dvs., dacă sunteți odihnit și nu pe grabă, bineînțeles.

Un alt caz când matematica este cea mai bună prietenă a dvs. este atunci când gătiți. Cu siguranță ați urmat o rețetă dintr-o carte de bucate sau de pe internet, așa cum se practică acum. Să știți cantitățile pentru fiecare ingredient, dar și fracții sau procente vă este de mare ajutor, dacă mintea dvs. este deja antrenată să facă astfel de operațiuni.

O a treia situație unde matematica este extrem de folositoare este atunci când vorbim de facturi. Și aici sunteți în avantaj dacă nu sunteți străin de procente, scăderi sau adunări. Până la urmă, o folosiți spre beneficiul dvs. și există cazuri când calculele de pe factură nu se potrivesc neapărat cu realitatea. Greșeli mai există și e bine să fiți suficient de vigilent ca să le detectați.

Cele mai citite articole

 >>>>>>>>> Photo

Mai mult, cu toții avem activitățile noastre preferate de relaxare. Dacă sunteți genul care se relaxează jucând diverse jocuri cu prietenii sau chiar și online, atunci negreșit apelați la matematica pe care ați învățat-o la școală. Atunci când jucați un puzzle sau un joc de strategie de exemplu ca World of Warcraft, gândiți-vă la geometria pe care ați studiat-o. O minte analitică este o mână de aur atunci când jucați chiar și jocuri de cărți. Pentru poker, un joc cu multe reguli, vă este extrem de benefic să calculați repede mâna și să vedeți ce cărți aveți și ce vă mai trebuie.

O altă situație când această materie este de neînlocuit este atunci când folosiți mijloace de transport în comun. Imaginați-vă că vă aflați într-o gară și așteptați un tren ce vine la 16:57, platforma 20. Dvs. sunteți pe platforma 1 și ceasul indică ora 15:39. Dacă sunteți bun la numere și rețineți repede sume, vă veți da seama imediat că mai aveți o oră și 18 minute până vă pleacă trenul. Așa că vă puteți calcula și timpul de mers până la platforma potrivită, cât și cele cinci minute alocate să vă urcați în tren.

>>>> Photo

Pe plan profesional, este adevărat că această știință îi ajută mai mult pe cei care lucrează direct cu numerele sau cu figurile geometrice, ca arhitecții, contabilii, inginerii. Dar chiar și dacă nu activați într-unul din domeniile acestea, matematica vă ajută să vă dezvoltați partea rațională a minții, veți putea rezolva diverse probleme mai ușor și mai rapid. Abilitățile de a vedea o soluție în toate sunt cu mult îmbunătățite. Și extrapolând spre alte activități, fără să ne dăm seama, matematica este peste tot în jurul nostru și este implicată câte puțin în absolut fiecare meserie. Bugete ne facem cu toții indiferent unde lucrăm.

Dacă vă uitați și în regnul animal sau al insectelor, multe funcționează după principiul matematicii și a vederii în spațiu. Spre exemplu, albinele sunt considerate mastere în geometrie deoarece acestea folosesc hexagoane să își construiască fagurele de miere. Șirul lui Fibonacci, celebru în matematică, se regăsește peste tot în natură: în copaci, flori, frunze, scoici sau chiar și în conuri de pin.

După cum puteți vedea, de matematică nu scăpați oriunde v-ați uita. Chiar dacă nu ați fost mari fani ai materiei în școală, puteți face scurte exerciții cu numere sau vă puteți juca diverse jocuri cu acestea pentru a vă antrena mintea. Veți avea numai de câștigat.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil