Home Servicii Agentie recrutare Head Hunting pentru talente profesionale

Agentie recrutare Head Hunting pentru talente profesionale

by GetLokal.ro

Adesea coplesiti de constrangerile de timp din cauza cautarilor aprofundate, managerii prefera sa gaseasca rapid angajatii potriviti direct printr-o agentie recrutare. Acest lucru se poate intampla in cateva zile, ceea ce economiseste mult timp si efort de management. Este mult mai ieftin pentru companii sa foloseasca serviciile unei agentii de recrutare, decat sa mentina un specialist in selectie sau sa angajeze resurse interne, pentru a efectua activitati de selectie, care nu sunt inerente activitatii lor. 

Imaginea companiei poate avea de suferit atunci cand selectia nu se face profesional pe de o parte, iar pe de alta parte probabilitatea de a lua o decizie gresita este uriasa. Selectia nereusita duce la pierderi uriase pentru companii, si nu doar din punct de vedere numeric, ci si sub forma pierderii motivatiei pentru echipa existenta. Head Hunting este o agentie recrutare, care ofera externalizarea partiala sau completa a activitatilor de management al personalului.

Management operational si strategic

Externalizarea resurselor umane, inseamna externalizarea unei parti sau a tuturor activitatilor de management a personalului catre o companie externa, pentru a optimiza costurile si a imbunatati calitatea. 

Serviciile pe care le ofera in toata tara, sunt legate de managementul operational si strategic al resurselor umane (pe termen scurt, mediu si lung) si gasirea de solutii cuprinzatoare adaptate nevoilor companiei in partea: planificarea personalului; analiza si proiectarea posturilor; selectie; leasing de personal; evaluarea performantei; managementul salariilor; administrare de personal; motivatia; antrenament si dezvoltare; studii.

Cele mai citite articole

In multe cazuri, asa-numitul management al resurselor umane se reduce la administrarea personalului – implementarea acelor proceduri formale (oficiale) care decurg din Codul Muncii (si reglementarile relevante). In acelasi timp, exista o practica pozitiva impresionanta in domeniul MRU, care demonstreaza utilitatea implementarii acesteia.

De ce este necesara gestionarea resurselor umane?

In primul rand, companiile moderne sunt plasate in conditii noi si se asteapta sa utilizeze resursele mult mai optim decat inainte. Valoarea companiilor este din ce in ce mai mult determinata de valoarea activelor lor necorporale (inclusiv capitalul uman). In al treilea rand, talentul este extrem de limitat, iar companiile din intreaga lume au mare nevoie de manageri calificati, ingineri, profesionisti IT, bancheri etc.

Serviciile de outsourcing in domeniul resurselor umane sunt folosite de companiile care nu doresc sa creeze si sa mentina un loc de munca pentru un specialist in resurse umane, deoarece activitatea de management a personalului nu este o parte majora a afacerii lor. 

In plus, de multe ori, un specialist in resurse umane este strans specializat in administrarea personalului (personal sau salarizare), selectie sau formare si nu mai are nimic de oferit in management. O agentie recrutare, precum Head Hunting poate oferi intreaga gama de solutii de HR adaptate nevoilor companiei, deoarece are o experienta reala de lucru in companii mici, mijlocii si mari. 

Cele mai citite articole

You may also like