Home Gatit si Retete Care sunt cele mai bogate alimente in vitamina B2?

Care sunt cele mai bogate alimente in vitamina B2?

by GetLokal.ro
vitamina b2

Corpul are nevoie de vitamina B2 pentru producerea de energie. De asemenea, cunoscuta sub numele de riboflavina, vitamina B2 ajuta la metabolizarea de carbohidrati si grasimi. In plus, vitamina B2 este necesara pentru activarea altei vitamine B, cum ar fi acidul folic si vitaminele B1, B3 si B6 care sunt, de asemenea, implicate in procesul de metabolism al organismului. Vitamina B2 joaca un rol important in sprijinirea absorbtiei fierului si transportarea lui la celule sanguine.

In plus, vitamina B2 ajuta la regenerarea glutationului, unul dintre cei mai importanti antioxidanti ai corpului. Studiile au confirmat rolul vitaminei B2 in mentinerea sanatatii pielii, ochiilor si muschilor si productia de hormoni suprarenali. Vitamina B2 este un nutrient solubil in apa, trebuie sa consumi suficiente alimente bogate in vitamina B2 zilnic pentru a preveni deficienta de acest nutrient esential. Vitamina B2 apare in mod natural intr-un numar mare de produse alimentare vegetale si animale.

Iata care sunt cele mai bune surse de alimente cu vitamina B2

Carnea rosie

Carnea rosie, inclusiv cea de miel si vita este printre cele mai bune surse de vitamina B2. Petru a evita grasimile animale saturate, deoarece acestea sunt rele pentru sanatate, opteaza pentru carne rosie slaba.

Soia

Soia nu are doar un continut bogat de proteine sanatoase ci, de asemenea, este o sursa de vitamina B2. O ceasca de soia ofera 0,49 mg de vitamina B2 care este echivalenta cu 38% din necesarul zilnic.

Iaurt

Iaurtul natural este o sursa sanatoasa de riboflavina. Poti intalni o treime din necesarul zilnic de vitamina B2 la o ceasca de iaurt natural. In plus, iaurtul ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a sistemului gastro-intestinal, ceea ce ajuta la imbunatatirea absorbtiei de vitamina B2 din alimente.

Cele mai citite articole

Spanac

Desi toate legumele cu frunze verzi contin vitamina B2, spanacul are cea mai mare concentratie a acestei vitamine. O cana de spanac ofera 32% din valoarea zilnica recomandata de vitamina B2. Mai mult decat atat, poti obtine alte vitamine B, vitaminele A, C si K, fier si fibre dietetice din consumul de spanac.

Ciuperci

Ciupercile sunt o sursa minunata de vitamina B2. O cana de ciuperci crimini contine 0,35 mg de vitamina B2, care este echivalenta cu 27% din valoarea zilnica.

Oua

Intr-un ou se gaseste o cincime din necesarul zilnic de vitamina B2. Prin urmare, adauga un ou in dieta zilnica pentru a te proteja de deficitul de vitamina B2.

Macrou

Macroul este o alta sursa buna de vitamina B2. Adauga 100 grame de peste gras la dieta zilnica.

Cele mai citite articole

You may also like