Cuprins:
- Nu toată lumea poate ca să își facă curățarea profundă a pielii acasă
- Nu se poate curăța tenul în profunzime când este bronzat
- Femeile însărcinate pot face curățarea profundă a tenului?
- Este posibil să se prevină temporar punctele negre printr-o curățare profundă
- Ce poți ca să folosești pentru a-ți curăța foarte bine pielea acasă
Curățarea pielii acasă nu reprezintă altceva decât ceea ce ar trebui făcut zilnic cu acele produse cosmetice pe care le avem fiecare acasă. Ar trebui făcută de două ori pe zi, pentru a evita acumularea de ulei și reziduuri de machiaj și alte produse, poluanți și praf. Evident există și o curățare mai profundă a tenului ce se realizează la intervale ceva mai mari de timp.
Acumularea de murdărie pe piele duce la înfundarea porilor și favorizează apariția punctelor negre și a coșurilor, pe lângă faptul că este unul dintre factorii care contribuie la îmbătrânirea prematură. Pentru fiecare tip de piele se utilizează produse specifice, care trebuie indicate de dermatologi.
Beneficiile curățării profunde a pielii
- Se îndepărtează punctele negre deschise și închise
- Se previne apariția coșurilor
- Se elimină celulele moarte
- Se păstrează pielea moale și sănătoasă.
- Nu toată lumea poate ca să își facă curățarea profundă a pielii acasă
Pacienții cu pielea acneică ar trebui să evite procedura. În această situație, infecția se poate răspândi și procedura de curățare a pielii, în loc să ajute, va compromite și mai mult sănătatea tenului. Cel mai bine este să faci un tratament de îngrijirea tenului stabilit împreună cu dermatologul, să așteptați ca vindecarea coșurilor și abia apoi să incluzi tratamentele de curățenie în rutina ta.
Tenul gras necesită o îngrijire mai mare, idealul este să faci un tratament de curățare profundă măcar o dată pe lună. Pacienții cu un grad foarte intens de acnee sau cu tendința de îngrășare a tenului, ar trebui să aibă întotdeauna îndrumarea unui dermatolog pentru un rezultat mai bun.
Curățarea profundă a pielii acasă nu este recomandată nici în cazul pielii foarte sensibile, care se înroșește foarte ușor și care tinde ca să dezvolte cu ușurință alergii și iritații.
Curățarea pielii de către un profesionist este o procedură estetică efectuată în cabinetul dermatologic, care are ca scop eliminarea impurităților și a stratului superficial al pielii.
Este indicată pentru îndepărtarea comedoanelor deschise (puncte negre), sau a comedoanelor închise (puncte albe) sau pentru microchisturile gălbui.
- Nu se poate curăța tenul în profunzime când este bronzat
După expunerea prelungită la soare, melanina (substanța responsabilă de înnegrirea pielii) este în plină manifestare. Prin urmare, contactul cu o substanță mai agresivă poate provoca apariția unor pete care vor deveni și mai evidente atunci când bronzul dispare.
După curățarea profundă a tenul, este permis să faci plajă?
Nu în exces. Timp de 48 de ore ar trebui să se stea fără o expunere îndelungată la soare. De asemenea, ar trebui să se aplice o cremă de protecție solară cu un factor cât mai mare. Cosmeticele care au acizi în compoziție sunt, de asemenea, interzise. În acest timp, pielea este prea sensibilă și pot ca să apară pete pe ten. Aceeași recomandare se aplică și în privința cremelor uleioase, care pot înfunda porii de-abia curățați.
- Femeile însărcinate pot face curățarea profundă a tenului?
Cu excepția cazului în care viitoarea mamă are deja obișnuința inclusă în viața de zi cu zi, cel mai bine este să o eviți. Explicația pentru acest lucru are o bază mai degrabă de natură emoțională: medicii preferă să protejeze pacienta de orice tratament care îi poate provoca durere sau stres.
- Este posibil să se prevină temporar punctele negre printr-o curățare profundă
Cele mai citite articole
Evitarea apariției micilor puncte negre care marchează inestetic fața este practic imposibilă. Nu este posibil să se stopeze funcționarea naturală a pielii și a tendinței de eliminare a grăsimii, cu atât mai puțin, să fie protejată de poluare, cei doi factori care declanșează apariția punctelor negre. Dar nici nu trebuie să se stea tot timpul cu o față cu puncte negre. Există remedii temporare ce pot îmbunătăți situația foarte mult.
Unele îngrijiri cosmetice la domiciliu sunt suficiente pentru a îndepărta petele și punctele negre chiar dacă, pe termen lung, nu înlocuiesc curățarea profundă a pielii. Produsele tonice și astringente oferă rezultate excelente, precum și săpunuri speciale cu acțiune profundă.
Doar să ai grijă ca să nu folosești produse care nu se potrivesc tipului tău de ten. Acestea pot usca fața prea mult, determinând corpul să producă și mai mult sebum și, în consecință, favorizând apariția punctelor negre și chiar a coșurilor. În cazul femeilor, dormitul fără o demachiere corectă este, de asemenea, fatală: produsele cosmetice înfundă porii, iar fața se va umple rapid cu pete și puncte negre, extrem de inestetice.
Peeling sau curățarea pielii?
Peelingul este o procedură care poate fi utilizată pentru tratamentul pielii acneice, dar este complet diferit de un tratament facial obișnuit.
Peelingul chimic constă în aplicarea topică a anumitor substanțe chimice capabile să provoace reacții variind de la o ușoară curățare a tenului până la îndepărtarea pielii în diferite grade.
Aceasta înseamnă că va exista o descuamare a pielii. În aceste proceduri, efectuate de specialiști, pot fi utilizate diferite tipuri de acizi în funcție de rezultatul pe care persoana vrea ca să îl obțină.
Peelingul trebuie indicat și efectuat așadar doar de către medic. Numai specialistul este capabil să aleagă cel mai bun produs, în concentrația adecvată și, de asemenea, să controleze efectele secundare negative care pot să apară.
- Ce poți ca să folosești pentru a-ți curăța foarte bine pielea acasă?
Multe site-uri web ne învață cum să ne curățați pielea cu produse alimentare, precum ar fi: zahărul, ouăle, gelatina, bicarbonatul. Aceste produse populare nu sunt însă recomandate de către specialiști, deoarece pot interfera cu pH-ul pielii, provocând iritații, alergii, pete.
În plus, acestea sunt macromolecule care nu pot trece bariera de protecție a pielii, unele chiar au particule în formă ascuțită care pot răni pielea în loc să o curețe, deci folosește întotdeauna produse cosmetice din farmacie, potrivite tipului tău de piele și testate dermatologic, pentru a avea un rezultat satisfăcător.
Există câteva categorii de produse importante în acest proces ce pot fi utilizate acasă:
- demachiantele potrivite pentru față și ochi;
- săpunuri lichide cu pH compatibil cu cel al pielii tale;
- apa plată sau de izvor pentru clătire;
- produsele tonice și loțiunile astringente care ajută la îndepărtarea uleiului, a poluanților și a machiajului pe care le-a lăsat săpunul în timpul curățării;
- produse de exfoliere bine alese.
Exfolierea trebuie făcută săptămânal sau măcar lunar, pentru a stimula reînnoirea celulelor tenului. Evită totuși scruburile de casă, deoarece acestea pot provoca iritații și alergii. Ideal este să consulți un dermatolog care îți poate indica cel mai bun produs pentru tipul tău specific de piele pe care poți ca să îl folosești acasă.
Folosește, de asemenea, creme hidratante pe timp de zi, creme de întinerire asociate cu acizi nocturni pentru a preveni îmbătrânirea prematură și creme cu o protecție solară potrivită tenului tău cu factor de protecție solară adecvat.