Home Viata sanatoasa Iarba grasa doar o buruiana sau o planta cu beneficii pentru sanatate?

Iarba grasa doar o buruiana sau o planta cu beneficii pentru sanatate?

by GetLokal.ro
iarba grasa beneficii

Iarba grasa (Purslane) care este cunoscuta sub numele de Portulaca oleracea este considerata o buruiana comuna care creste aproape peste tot, in fiecare gradina. Cultivarea ei a inceput in India si Persia si sa raspandit in restul lumii. In timp ce unele persoane o smulg si o arunca alaturi de alte buruieni, altii o cultiva in mod special pentru a o consuma ca si aliment. Purslane este o buruiana atractiva din punct de vedere estetic, cu frunze carnoase si flori galbene de multe ori, cu numeroase beneficii pentru sanatate pe care multi oameni nu le cunosc.

Seminte puternice care cresc in multe climate:

Semintele de iarba grasa (purslane) sunt atat de puternice incat raman in teren pana la 40 de ani &8211; si aceasta este o cultura naturala! De multe ori are nevoie de un climat arid. Aceasta planta rezistenta prezinta avantaje similare pentru sistemul nostru imunitar si starea generala de sanatate.

Cele mai citite articole

Adesea este numita buruiana pentru porci &8211; si cu siguranta este mai sanatoasa pentru porci decat o parte din cereale, de aceea multi fermieri o utilizeaza pentru a hrani animalele lor. Purslane este mai bogata in acizi grasi Omega 3 decat multe uleiuri de peste! Iarba are, de asemenea, una dintre cele mai ridicate niveluri de vitamina A, dintre toate legumele cu frunze verzi (1320 UI / 100 g, ofera 44% din DZR). Alimentele bogate in vitamina A ne pot ajuta sa ne protejam de multe tipuri de cancer si ajuta la sanatatea ochilor.

De asemenea, contine vitamina C si include complexul B: riboflavina, piridoxina, niacin precum carotenoide si minerale cum ar fi fier, magneziu, si calciu.

Mai mult decat atat iarba grasa (purslane) este incarcata de doua tipuri diferite de pigmenti alcaloizi &8211; beta-cyanis roscat si beta-xanthins galben, care sunt antioxidanti si antimutageni puternici.

Cele mai citite articole

You may also like