Bucureşti/Evenimente/Artă

Vernisajul Expoziţiei A Primitive Nature

Vernisajul Expoziţiei A Primitive Nature
A Primitive Nature

Artist:Medicine Madison

Curator:Elena Ghiţoiu

10 martie-31 martie 2017
Vernisaj:10 martie, 18:30

Expoziţia este organizată de ArteVezi in colaborare cu Galeria Occidentului.

Mulţumiri speciale: Andreea Christodorescu (Owner Galeria Occidentului), Emilia Cernăianu(Critic de artă), Nina Iordache(Traducător)

“A Primitive Nature” este o “întoarcere către simplitate” (M.M) - aşa cum spune Medicine Madison. Ce valoare capătă simplitatea şi ce înseamnă ea pentru fiecare dintre noi? Putem să ne dăm seama doar atunci când privim în linişte opera de artă, ca într-un ritual a cărui menire este descoperirea sinelui. Marcată de totemica figură a omului primitiv, întreaga expoziţie poartă însemnele unei sălbăticii primare şi restabileşte conexiunea omului cu ritmul său interior. În cadrul unei lumi tehnologizate, comunicarea reală între oameni este afectată, iar odată cu revoluţia industrială, legătura omului cu natura se pierde tot mai mult: “Ceea ce trăim este o îndepărtare faţă de tot ceea ce contează - comunicarea profundă între oameni, grijă şi respectul faţă de natură, relaţia spirituală dintre om şi artă”. (M.M)

Expoziţia “A Primitive Nature”, reprezintă o călătorie pe meleagurile cele mai izolate ale lumii, acolo unde omul stăpâneşte natura. Omul primitiv este acela care trăiește într-o societate unde incantațiile și ritualurile de ordin păgân sunt cât se poate de naturale. Lucrările de faţă poartă cu ele expresia stranie şi particulară a frumuseţii primitive caracterizată de un figurativism stilizat la trăsături esenţiale.

Lucrările semnate de Medicine Madison, poartă cu ele efigia unui antropomorfism care devine particular prin asocierea cu elementele vegetale. Grafismul puternic al tuşelor şi geometria formelor intră în contrast cu fragilitatea şi moliciunea vegetaţiei ce marchează deseori spaţiul pictural. Complexitatea artistei este atestată de varietatea tehnicilor plastice cu care aceasta operează: modelaj în lut, pictură pe pânză, sticlă şi lemn, broderie şi intervenţii cu lut pe pânză. Toate acestea au la baza expresia cameleonică a figurii umane, materializata cu precădere într-un mediu larg de exprimare vizuală.


În final, opera artistica semnată de Medicine Madison capăta un sens major atunci când ne gândim la corpul şi figura umană ca fiind cele mai importante instrumente de exprimare interioară: “Forţa mea interioară provine din faptul că am trăit ceea ce majoritatea oamenilor nu vor trăi niciodată.” (M.M)Galeria Occidentului: În urmă cu 5 ani, regretatul critic de artă, Mircea Deac ne-a făcut onoarea de a deschide primul vernisaj găzduit de Galeria Occidentului, organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporan, tranşându-ne misiunea de a integra noile experienţe de limbaj artistic care se consumă în lumea contemporană dar şi în spaţial autohton şi care trebuie să capete o voce cât mai puternică în spaţiile alternative. Galeria Occidentului este un spaţiu de expunere al artelor şi de promovare al artiştilor, un hub cultural si un adevărat catharsis urban, un spaţiu viu care se construieşte continuu, artistul având libertatea de a-şi adăuga propriile lui (în)semne.

ArTeVezi: Este o platformă de comunicare dedicată artiştilor, curatorilor, criticilor, galeristilor, colecţionarilor de artă contemporană, experţilor în PR.cultural şi organizaţiilor de marketing creativ şi comunicare.Scopul este de a cartografia scena locală a artei contemporane prin descoperierea de noi talente şi apoi includerea acestora în sistemul unor judecăţi de valoare şi unei noi promovări. Ne propunem să conturăm statutul artei contemporane în societatea românească prin dezbateri de subiecte noi şi prin problematizarea lor într-un context real.
Mărește
Micșorează

Lasă un comentariu

Te rugăm să scrii clar și fără a folosi un limbaj ofensator sau obscen.
Suntem mari fani ai bunului simț.