Home Evenimente Seturi de gatit si dezgatit mireasa care sunt semnificatia acestora

Seturi de gatit si dezgatit mireasa care sunt semnificatia acestora

by GetLokal.ro

Ziua cea mare a nuntii este foarte importanta pentru mireasa, fiind trecerea de la fata la femeie, iar toate momentele din cadrul acelei zile sunt importante pentru tanara mireasa.

Gatitul miresei este unul plin de emotii, atunci cand mireasa imbraca rochia alba de mireasa, ajutata de domnisorele de onoare, in asteptarea mirelui. Pe langa rochie, vor urma bijuteriile, aranjarea parului pentru a putea fi asezat voalul, incaltarea miresei.

Asa cum aminteam mai sus, evenimentul este plin de emotii, gatitul miresei avand loc la fata acasa, inconjurata de parinti, rude, domnisoare de onoare, persoanele cele mai dragi din viata fetei, pe care, simbolic, o data cu plecarea ca mireasa de acasa, le va lasa in urma.

Cele mai citite articole

Pentru acest moment, exista posibilitatea alegerii unui set special pentru gatitul miresei. Acesta se compune dintr-o oglinda, in care sa se admire frumoasa mireasa in timpul gatitutlui, o perie de par, cu care sa ii fie realizata coafura miresii, o tava pe care sa fie asezate cele necesare pentru gatit si un cufar, care sa gazduiasca bijuteriile pe care le va purta fata in ziua cea mare. Aceste seturi pot fi, de regula, pictate manual si personalizate dupa dorinta miresei, cu numele si data fericitului eveniment. Dupa caz, setul poate contine o pereche de umerase personalizate, atat pentru mire, cat si pentru mireasa, pe care sa fie asezte rochia si costumul in marea zi.

Un alt obicei, de data aceasta realizat in timpul petrecerii celor doi proaspat casatoriti, il reprezinta dezgatitul miresei. Un eveniment la fel de emotionant, in care mireasa renunta la voalul ei de mireasa si accepta basmaua pe cap, semn al trecerii de la domnisoara libera la femeie pregatita sa descopere viata in doi, sa sprijine familia pe care a ales sa o cladeasca. Dezgatitul se realizeaza de catre nasa, aceasta incercand sa ii ia fetei voalul din cap, in timp ce aceasta nu se lasa.

Un astfel de moment poate fi marcat prin alegerea unui set dezgatit mireasa destinat acestui obicei, compus din minim cinci piese, destinate atat domnisoarei, cat si mirelui. Acest set poate fi decorat cu motive traditionale sau cu motive florare, avand in componenta sa, de regula: un sort de bucatarie, semn ca viitoarea miresica va deveni o gospodina desavarsita in bucatarie; o marama – fiind asezata pe capul miresei dupa ce nasa ii ia voalul; o palarie decorata in stilul sortului ales de mireasa si un papion pentru mire, simbol al uniunii ditre cei doi si a faptului ca ei formeaza o familie, dar si ca el a renuntat la burlacie si se pregateste sa fie capul familiei; o fundita care sa fie pusa la gatul miresei. Pe langa acest set, miresele pot opta si pentru alegerea unei oglinzi, care va fi tinuta de mire in momentul marii schimbari, oglinda ce poate fi personalizata sau impodobita cu diferite accesorii pe care le pot gasi pe 23h.ro portalul de unde iti poti alege produsele si furnizorii fara compromisuri pentru nunta sau botezul tau de suflet.

Momentele-cheie ale nuntii din perspectiva miresei trebuie sa fie puse la punct pana la cel mai mic detaliu, fiind momente unice pentru aceasta. Cu fiecare piesa a celor doua seturi, mireasa se pregateste sa treaca de la viata de femeie libera si independenta, la o femeie gospodina, ce isi sustine familia, alaturi de sotul ei. De aceea, alegerea acestor elemente, pentru gatitul si dezgatitul miresei, trebuie facuta cu atentie si grija, pentru a completa cu succes frumosul eveniment.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil