Unde pescuim în weekend? Este o întrebare frecventă cu care se confruntă fiecare pescar. Pescuitul nu funcționează după reguli stricte, ci ține mai degrabă de intuiție, moment bine ales și noroc. Vom prezenta mai jos 5 lacuri care îți oferă toate facilitățile pentru o experiență memorabilă la pescuit.
- Lacul Nucetu
Este situat în județul Călărași, localitatea Nucetu, la o distanță de mai puțin de o oră de București. Lacul Nucetu se întinde pe o suprafață de 10 ha, iar adâncimea medie a apei este de 2 m. Iată câteva motive pentru care merită să mergi la pescuit la Lacul Nucetu:
- ai acces facil direct de pe autostrada A2;
- este potrivit atât pentru pescuit la crap, cât și la feeder;
- este un lac foarte curat, îngrijit și cu mult pește;
- ai posibilitatea pescuitului cu reținere sau catch & release;
- are gazon întreținut pe malurile lacului;
- ai opțiunea de campare și loc pentru grătar.
Pregătește lansete, mulinete, senzori pescuit, ia-ți familia și bucură-te de peisajul de la acest lac.
- Lacul Varlaam
Situat în localitatea Varlaam, la marginea Bucureștiului, acest lac, format într-o fostă balastieră, este împărțit în două sectoare: unul de 7 ha, iar celelalt de 25 de ha. Menționăm câteva avantaje pentru pescari ale Lacului Varlaam:
- pescuitul la crap și răpitor este exclusiv catch & release;
- exemplare mari de crap;
- la feeder se poate pescui cu reținere (doar caras și ten);
- unele standuri de pe sectorul B sunt dotate cu cabane (nemobilate).
- Lacul Solacolu
O opțiune foarte bună în topul de bălți de pescuit, Solacolu, se află în comună Sărulești, sat Solacolu. Iată de ce trebuie să iei în considerare mersul la pescuit cu familia sau prietenii la acest lac:
- este o baltă potrivită pentru pescuit la crap și feeder;
- ai posibilitatea pescuitului cu reținere sau catch & release;
- poți închiria căsuțe cu AC, încălzire, baie, bucătărie, TV;
- este o locație perfectă pentru mersul cu familia;
- în complex există un restaurant și o piscină.
- pescuitul la crap și răpitor este exclusiv catch & release;.
- Complexul Tâncăbești (1 și 2)
Balta Tâncăbești 1 este pista oficială de competiții din cadrul Complexului Two Lakes Two Brothers Tâncăbești. Ea are o suprafață de aproximativ 74 ha, cu o adâncime medie de 3 m, iar în unele zone ajunge și la 7 m. Complexul piscicol stă la dispoziția pescarilor, onorând comenzile de la restaurant de la toate standurile de pescuit. Iată de ce să pescuiești pe Tâncăbești 1:
- este ideal pentru pescuit (în general plantat) la crap;
- poți prinde exemplare foarte mari de crap și ten;
- să nu uităm de restaurantul cu servire pe lac;
- se acceptă doar modul catch & release.
Balta Tâncăbești 2 se află în localitatea cu același nume, la 30 de km de București. Este una din cele mai bune bălți din țară, unde se organizează frecvent concursuri de pescuit sportiv. Are o suprafață de aproximativ 36 ha, cu o adâncime medie de 2,5 m, iar în unele locuri poate ajunge și la 5 m.
Motivele pentru care să mergi la Tâncăbești 2 sunt:
- pentru pescuit la feeder;
- pescuit cu reținere sau catch & release;
- restaurant cu servire pe lac.
5. Moara Vlăsiei 2
Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe valea Cociovaliștei, din care se și alimentează. Suprafață totală de 28 ha a acumulării este împărțită în două, și anume, balta de crap, care are 17 ha, și zona așa-numită sălbatică, de 11 ha.
Lungimea totală a lacului este de circa 2,5 km. Adâncimea apei variază între 2 și 4 m, fundul lacului este în general mâlos și nu există arbori scufundați. Malurile sunt înierbate, având pe alocuri pâlcuri de stuf și papură. Accesul la apă este facilitat de drumul pietruit, amenajat pe malul drept. Iată de ce să pescuiești la Moară Vlăsiei 2:
- pescuit la crap;
- reținere sau catch & release;
- exemplare foarte mari de crap;
- pescuit lansat sau plantat;
- densitate foarte mare de pește.
Avem, spre bucuria pescarilor, multe opțiuni de lacuri de pescuit în țara noastră, unde putem arunca momeala. Pregătește lansetele, verifică starea vremii, alege balta și fir întins!
Sursa foto: shutterstock