Home Utile Evolutia uimitoare a pietei de eSports

Evolutia uimitoare a pietei de eSports

by GetLokal.ro

Industria globală a jocurilor de noroc valorează peste 150 de miliarde de dolari. Și mai impresionant este faptul că numărul estimat de jucători din întreaga lume depășește 2,7 miliarde. Cu atât de mulți fani ai jocurilor de noroc din întreaga lume, ascensiunea pariurilor sportive pare a fi o certitudine care va cuceri întreaga industrie a pariurilor.

Pariurile pe evenimente de eSports și jocuri specifice aduc o dinamică cu totul nouă pe care nu am văzut-o niciodată în pariurile tradiționale. Platforme precum cele ale cazinourilor online sau program Winner oferă amatorilor de adrenalină posibilități multiple de câștig.

Entuziasmul și unicitatea genului atrag un număr din ce în ce mai mare de pariori, în special în rândul generației tinere. Așadar, cât de răspândite sunt pariurile pe eSports în prezent, cât de populare pot deveni în viitor și dacă vor cunoaște un boom similar celui pe care l-a cunoscut Texas Hold’em?

 

Primii ani ai pariurilor eSports

Astăzi, pariurile eSports par a fi o parte avea un loc de cinste în industria cazinourilor online. Dar, nu cu mult timp în urmă, părea o tendință trecătoare pe piața pariurilor. Doar la începutul anilor 2000, sporturile electronice au început să atragă o atenție mai mare.

La acea vreme, singura formă de pariuri care era disponibilă era pariul pe skin-uri. Jucătorii mizau pe skin-uri prin intermediul unui site terț. Aceste site-uri nu erau reglementate în niciun fel și nu foloseau niciun mecanism pentru a verifica dacă oamenii pariau sau nu în mod legal.

Această formă de pariere a fost opțiunea predominantă timp de aproape un deceniu și jumătate.

În jurul anilor 2014 și 2015, unele site-uri de pariuri online au început să ofere clienților variante de pariuri eSports. La acel moment, doar câteva dintre cele mai populare jocuri video erau disponibile. Numărul de piețe pentru jocuri era limitat, astfel încât pariorii nu aveau prea multă flexibilitate în comparație cu piețele de pariuri tradiționale.

La sfârșitul anului 2017, pariurile pe skin-uri au fost aproape complet interzise pentru a împiedica jucătorii minori să parieze bani reali. În acel moment, piața pariurilor eSports a cunoscut un alt salt masiv de popularitate.

Site-urile de jocuri de noroc au început să includă pariurile eSports în ofertele lor. Primele jocuri și turnee disponibile pentru pariori au fost Dota 2, CS: GO și League of Legends.

Acesta a fost un pas înainte semnificativ pentru nișa pariurilor eSports. Practic, a fost punctul de cotitură în care industria a ieșit complet din zona nereglementată și a intrat în lumea reală a pariurilor reglementate.

Cu piețele de pariuri găzduite pe site-uri de renume, licențiate și reglementate, pariorii de eSports au putut în sfârșit să-și facă treaba într-un mediu sigur. Fondurile lor bancare și informațiile private au fost protejate în mod corespunzător.

 

Pe ce poți paria în eSports?

pe-ce-poti-paria

Există mai multe moduri în care poți paria pe evenimentele de eSports. Acestea fiind spuse, cele mai răspândit includ pariurile pe bani reali. Aceste tipuri de pariuri sunt similare cu pariurile sportive tradiționale, deoarece plasezi pariuri pe bani reali la cotele agențiilor de pariuri și ești plătit corespunzător dacă pariul tău câștigă.

Deoarece eSports acoperă o mare varietate de jocuri din diferite nișe, ai opțiuni infinite atunci când pariezi.

 

Popularizarea în masă a pariurilor eSports

Până în 2019 și 2020, eSports au devenit o forță în industria pariurilor. Pariorii pot paria pe o gamă largă de jocuri și evenimente. Casele de pariuri online au adăugat eSports în portofoliul lor, iar ofertele au devenit extrem de variate.

Unele echipe de eSports au mers chiar pe alegerea echipelor tradiționale și au încheiat parteneriate cu casele de pariuri sportive ca sponsori.

În cursul anului 2019, eSports a început, de asemenea, să atragă o atenție mai mare din partea mass-media, devenind o distracție populară pentru mulți fani din întreaga lume.

Aceasta a fost o creștere uimitoare în comparație situația din urmă cu doar câțiva ani, deoarece fondul de premii a crescut semnificativ.

Însă în momentul în care a început pandemia de Coronavirus, la începutul anului 2020, întreaga lume s-a oprit brusc. Cazinourile, arenele sportive, casele de pariuri, toată lumea și-a închis porțile timp de luni de zile.

O ramură a divertismentului care a fost lăsată aproape neatinsă de criză a fost industria jocurilor de noroc online, inclusiv jocurile de cazino și pariurile sportive. Multe evenimente majore de eSports au continuat chiar și în timpul pandemiei, la fel și pariurile pe aceste evenimente.

Mai mult, în condițiile în care toate competițiile, turneele și ligile sportive majore au fost anulate pentru cea mai mare parte a anului 2020, sporturile electronice au profitat de o bază uriașă de spectatori care, dintr-o dată, nu mai aveau ce să urmărească, evenimentele sportive tradiționale lipsind cu desăvârșire.

 

Hobby-ul generației viitoare

hobby-generatie

Chiar și înainte ca pandemia de Coronavirus să contribuie la propulsarea sectorului iGaming, acesta se afla pe un teren foarte stabil și creștea de la an la an. Popular în principiu în rândul pariorilor de aproximativ 35 de ani și mai tineri, pariurile eSports sunt o tendință care încă nu a atins apogeul.

Pe măsură ce Generația Z (născută între 1997 și 2012) îmbătrânește, popularitatea activităților de eSports și a pariurilor nu va face decât să continue.

Generațiile mai tinere înlocuiesc sporturile tradiționale cu eSports. Popularitatea evenimentelor de eSports mainstream este un semn clar al acestei schimbări a generațiilor.

Toate acestea au contribuit la faptul că eSports a devenit o parte cu drepturi depline a industriei pariurilor. În prezent, putem găsi piețe de pariuri eSports pe aproape toate site-urile de pariuri online. Există promoții, evenimente speciale și bonusuri exclusive pentru cei care urmăresc și pariază pe competițiile de eSports.

 

Concluzie

Având în vedere toate elementele prezentate mai sus, pariurile pe eSport sunt, fără îndoială, un hobby al generațiilor viitoare și o parte a industriei de gambling care are premisele pentru a ajunge la același nivel de popularitate ca și omologul său tradițional sau ca și jocurile populare de cazinou, cum ar fi blackjack sau poker.

You may also like

Leave a Comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!