Home Viata sanatoasa Nucile in tratarea cancerului – fructe inhibitoare ale bolii

Nucile in tratarea cancerului – fructe inhibitoare ale bolii

by Dinu Alexandra

Cancerul este o boala foarte grava care face victime aproape intotdeauna prin surprindere. Nimeni nu poate sti cu adevarat care este principalul factor care duce la aceasta boala si rareori se poate face ceva dupa ce apare.

Surprinzator, cercetarile arata ca acesta poate fi prevenit in majoritatea cazurilor. Factorii de mediu si alimentatia influenteaza aproximativ intre una si doua treimi din cazurile de cancer. Stiind acest lucru ar trebui sa facem alegerile potrivite cand vine vorba de alimentatie. Daca avem diete pe baza de legume si fructe, facem exercitii in mod regulat si mentinem o greutate corporala normala putem reduce riscul de cancer cu 30% -40%.

Nucile, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor cardiovasculare, pot preveni cu succes si chiar trata mai multe tipuri diferite de cancer. Consumul zilnic de nuci sau alte alimente cu coaja, cum ar fi migdalele pot sa incetineasca cresterea potetialelor celule tumorale canceroase.

Cele mai citite articole

Noi cercetari arata ca acizii grasi Omega 3 din nuci pot reduce inflamatia care cauzeaza cancerul de colon si de prostata, in timp ce studiile anterioare au aratat ca acestea incetinesc in mod eficient cancerul de san.

Mai multe studii care au fost efectuate pe soareci arata beneficiile uimitoare ale consumului de nuci. In jumatate din soarecii pe care s-au facut cercetarile s-au injectat celule canceroase. Au permis tumorilor sa se dezvolte in timp ce soarecilor li s-a administrat zilnic o dieta bogata in nuci (echivalentul a 60 g). Cealalta parte a soarecilor a primit o dieta bogata in ulei de porumb.

Celule tumorale mamare au avut o crestere cu 80% mai lenta la soarecii care au mancat nuci, comparativ cu cei care au consumat ulei de porumb.

Cele mai citite articole

You may also like