Home Utile Tipuri de transferuri bancare si avantajele acestora

Tipuri de transferuri bancare si avantajele acestora

by GetLokal.ro

Transferul bancar este cea mai simpla metoda prin care se poate efectua o varietate de plati si reprezinta o solutie rapida si eficienta de a trimite bani. Mai precis, un transfer bancar inseamna transferul de bani dintr-un cont bancar in altul, efectuat de o persoana fizica sau juridica. In functie de bancile la care sunt deschise conturile, transferurile se pot efectua instant sau intr-un interval de 24 de ore.

Cat despre transferurile bancare catre un cont din strainatate, durata se extinde pana la 3-5 zile. In cazul acestora din urma, persoanei care transfera bani i se va solicita un cod SWIFT, unic pentru fiecare sucursala bancara.

Tipuri de transferuri bancare

Conform Financer, exista mai multe tipuri de transferuri bancare. In functie de banca la care sunt deschise conturile implicate in tranzactie, transferurile pot fi:

  • Intrabancare: cand conturile sunt deschise la aceeasi banca;
  • Interbancare: cand conturile sunt deschise la banci diferite.

In functie de frecventa efectuarii transferului bancar, exista transferuri:

  • Ocazionale: executate o singura data;
  • Permanente: proprietarul contului solicita bancii transferarea periodica a unei sume de bani catre acelasi beneficiar la o data fixa.

In functie de destinatia banilor, un transfer poate fi:

  • Local;
  • International.

Modalitati de efectuare a unui transfer bancar

Un transfer bancar se poate efectua prin doua modalitati. Cei care vor sa trimita bani din contul personal intr-un alt cont, pot alege varianta clasica de a merge la ghiseul bancii unde au cont si sa completeze un ordin de plata.

In schimb, daca nu prefera aceasta modalitate, pot efectua transferul online, prin intermediul unor aplicatii de transfer bancar. Prin serviciul de Internet banking se poate evita aglomeratia de la ghiseu si transferul se poate efectua din orice loc, atata timp cat exista conexiune la internet.

Avantajele transferurilor bancare

Transferul bancar este o modalitate simpla de a trimite bani unei persoane sau de a efectua o plata din contul personal in alt cont. Este nevoie doar de suma in cauza, de numele si de datele bancare ale persoanei care urmeaza sa primeasca banii. Mai precis, e nevoie de contul IBAN al acesteia si de codul SWIFT, in cazul in care transferul se efectueaza catre un cont din strainatate.

Transferul online este o varianta mult mai rapida si comisionul este mai mic fata de transferul clasic. Persoanele care vor sa trimita rapid bani nu mai trebuie sa se deplaseze la sucursala bancii in intervalul orar aferent si pot alege sa efectueze transferuri online la orice ora din zi sau noapte de pe telefonul sau laptop-ul personal.

Tranzactiile sunt sigure si complet electronice, fara a mai fi nevoie de ordine de plata sau bani cash. In ultima vreme, aceste aplicatii au fost optimizate si eficientizate pentru a oferi utilizatorilor oportunitatea de a-si gestiona conturile bancare printr-o aplicatie de pe propriul lor smartphone. Sunt usor de folosit si monitorizeaza toate tranzactiile unei persoane, astfel incat proprietarii conturilor sa aiba la un loc transferurile efectuate, fara a mai fi nevoiti sa stranga chitantele de la banci.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil