Home Ne place 10 motive pentru care trebuie să vizitezi Antalya

10 motive pentru care trebuie să vizitezi Antalya

by GetLokal.ro

10 motive pentru care trebuie să vizitezi Antalya

Cu o istorie bogată și un peisaj natural uimitor, Antalya este o destinație unică de vară. De la măreția Munților Taurus până la plajele izolate care duc la orașele antice ale fostelor imperii, iată câteva motive excelente pentru care trebuie să vizitezi acest oraș din Turcia.

În plus, ai la dispoziție zboruri permanente atât din România către Turcia, cât și zboruri din Turcia către principalele orașe din țara noastră, cum ar fi zbor Antalya Timișoara.

Marea drumeție

Acest traseu se întinde pe 540 km de la Fethiye la Antalya și durează aproximativ 29 de zile. Nu numai că vei avea parte de priveliști frumoase de-a lungul coastei, dar vei întâlni și 25 de obiective istorice aparținând Imperiului Lycian.

Ruine antice lângă plajă

Cirali, o plajă frumoasă și „neturistică”, este înconjurată de munți verzi și ape de un albastru deschis. Tot aici se află orașul antic Olymposul Lician, care îți oferă prilejul unei plimbări printre ruine după o zi de stat pe plajă.

Hoteluri uimitoare

În timp ce stațiunile mari profită la maximum de plajele locale, hotelurile mai mici, de tip boutique, oferă o opțiune mai practică pentru cazare, amplasată în întregime în natură. De la cabane de munte la hoteluri aflate pe plajă, hotelurile de tip boutique din Antalya nu dezamăgesc niciodată.

Artefacte istorice

Muzeul din Antalya deține o colecție impresionantă de exponate care umple 13 săli expoziționale și o galerie în aer liber. Găsiți aici totul, de la descoperiri arheologice din epoca paleolitică până la sculpturi frumoase din perioada romană.

Plaje frumoase

Cele mai citite articole

De la apele turcoaz din Patara la nisipurile albe din Konyaaltı, plajele din Antalya variază de la cele supraaglomerate la cele izolate în natură. În funcție de preferințe, vă puteți caza într-una dintre stațiunile de lux sau puteți opta pentru un hotel boutique mai retras, cu acces la o plajă extrem de puțin populată.

Minuni ale naturii

Cascadele Duden au devenit o adevărată atracție pentru vizitatorii sosiți în această zonă. Cascada superioară este situată într-un parc la nord-est de Antalya și coboară într-un defileu înconjurat de floră și faună minunată, în timp ce secțiunea inferioară a cascadei coboară direct în Marea Mediterană și poate fi cel mai bine admirată într-un tur cu barca.

Mâncare uimitoare

Antalya are mâncăruri tradiționale specifice și o mulțime de produse proaspete scăldate în soare și vândute în bazar. Asigurați-vă că beneficiați de un mic dejun turcesc complet și să încercați peștele proaspăt pregătit la grătar și mezele (aperitivele turcești).

Ruine antice

Antalya este un oraș presărat cu multe situri istorice, de la Poarta lui Hadrian din centrul orașului până la ruinele Imperiului Lycian, aflate în jurul întregii provincii. Asigurați-vă că vizitați remarcabilele morminte din stâncă liciană din Myra, ruinele antice de la Arykanda și fosta capitală a Imperiului Lician Xanthos.

Natura uluitoare

Când privești frumusețile naturale din Antalya, impunătorii Munți Taur sunt întotdeauna un spectacol uluitor. Aceștia se înalță deasupra orașului, acest complex montan împărțind regiunea de-a lungul Mediteranei și Anatoliei centrale.

Vechiul se întâlnește cu noul

Orașul vechi din Antalya este un amestec frumos de structuri antice și case otomane moderne, care duc fiecare potecă pietruită spre o priveliște splendidă a orașului de pe un pisc înalt. Treci prin Poarta lui Hadrian, plimbă-te pe străzile înguste făcând fotografii și ajungi la una dintre cafenele pentru a te bucura de priveliște.

Cele mai citite articole

You may also like