Home Locuri 3 trucuri de organizare esențiale într-un dormitor aerisit și confortabil

3 trucuri de organizare esențiale într-un dormitor aerisit și confortabil

by GetLokal.ro

3 trucuri de organizare esențiale într-un dormitor aerisit și confortabil

Fie că ai un dormitor mic sau unul de dimensiuni generoase, această încăpere trebuie să fie aerisită și confortabilă, ideală pentru odihnă și relaxare. Din acest motiv, nu trebuie doar să ai piesele de mobilier potrivite și decorațiuni vesele, ci este recomandat să ții cont de câteva trucuri de organizare, care te vor ajuta să obții dormitorul mult dorit.

Află care sunt acestea din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Organizarea dressingului

Un dormitor organizat și aerisit începe cu delimitarea spațiului din dressing. Astfel, dacă acesta servește întregii familiei, este util să aloci fiecărui membru un spațiu potrivit pentru nevoile sale, astfel încât să-și poată așeza hainele în ordine. Ai un dressing pentru o persoană, cu un singur dulap? Poți mări suprafața cu ajutorul unor rafturi montate până aproape de tavan. Dacă vrei să economisești spațiul din cameră, poți înlocui ușile batante cu ușile glisante.

De asemenea, trebuie să ții cont de compartimentarea corectă a spațiului. Obiectele vestimentare diferite au nevoie de locuri diferite – cămășile vor fi așezate pe umerașe, bluzele și puloverele pe rafturi, în timp ce lenjeria intimă poate fi așezată în sertare. Foarte utile îți vor fi barele metalice sau din lemn, care să susțină umerașele pe care vei agăța rochiile, gecile și paltoanele. Ai grijă doar să le montezi la o înălțime suficient de mare, care să permită hainelor lungi să se așeze în așa fel încât să nu se șifoneze.

Vei mai avea nevoie și de sertare pe care să le așezi la o înălțime convenabilă, și de cutii de depozitare pentru încălțăminte, accesorii sau poșete. Așază hainele în dressing în funcție de sezon și pune la îndemână obiectele vestimentare care urmează să fie purtate cât mai des, ca să nu mai pierzi timp cu îmbrăcatul dimineața.

Soluții de depozitare pentru dormitor

Soluțiile de depozitare pentru dormitor includ, în principal, lăzile de pat, care te ajută să păstrezi pilotele, lenjeriile de pat, pernele sau hainele de iarnă. Dacă te pregătești să-ți amenajezi sau renovezi dormitorul în curând, alege un pat cu câte un sertar de depozitare pe trei laturi, ca să beneficiezi de cât mai mult spațiu pentru lucrurile pe care nu vrei (și nici nu ai avea cum) să le ții la vedere.

Pentru accesorii și diverse obiecte pe care le ții în dormitor poți folosi și cutii decorative pentru depozitare, pe care să le așezi ori pe șifonier, ori sub noptiere, dacă există spațiu liber sub acestea. Alege unele din lemn, răchită sau plastic, în culori ce se armonizează cu paleta cromatică a dormitorului, sau niște coșuri din fetru, a căror textură aparte adaugă interes ambianței.

Pentru pledurile pufoase si viu colorate pe care vrei sa le pastrezi aproape si la vedere poti folosi niste cosuri din sarma. De asemenea, poti infrumuseta decorul dormitorului cu niste contraste foarte interesante combinand, de exemplu, o cuvertura de pat de pe vivre.ro intr-o nuanta delicata de roz pudra, cu un cos din bumbac bleu.

Coșuri de gunoi în dormitor?

O altă soluție utilă de organizare a dormitorului este coșul de gunoi. Prezența acestuia te va ajuta să păstrezi permanent ordinea și curățenia în încăpere, iar dacă alegi unul cu un design aparte, va avea și un rol decorativ.

Un coș de gunoi din ratan și lemn de bambus va completa armonios decorul unui dormitor rustic, în timp ce unul din polirășină roz, cu detalii decorative în formă de floricele, va fi un adaos binevenit într-o ambianță cu accente shabby chic.

Încăperea în care îți reîncarci bateriile în fiecare noapte trebuie să fie confortabilă și să te facă să te simți în largul tău. În dormitor ai nevoie de ordine ca să te poți relaxa, așa că nu ezita să folosești trucurile de mai sus când îl amenajezi.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like