Home Utile 5 motive de ce este bine să îți amanetezi bijuteriile vechi din aur

5 motive de ce este bine să îți amanetezi bijuteriile vechi din aur

by GetLokal.ro

Unele povești pur și simplu ajung la final, fie că le place oamenilor, fie că nu. La fel se întâmplă și în cazul bijuteriilor. Dacă accesoriile vechi din aur nu mai prezintă nicio utilitate în casă, este indicat să fie duse la o casă de amanet. Sunt mai multe motive pentru care se recomandă valorificarea lor:

  1. Împrumut rapid

Banii sunt tot timpul necesari, în orice casă. Fie pentru cumpărarea de alimente, produse și servicii, fie pentru o vacanță mult dorită sau pentru alte dorințe de pe lista fiecăruia, în lipsa unui buget se poate apela la un împrumut rapid la casa de amanet, pentru care se oferă drept garanție un produs de valoare. 

Și pentru că bijuteriile vechi din aur sunt de regulă accesorii care nu sunt utilizate, dar nici „nu cer de mâncare”, după cum se spune în popor, ele pot fi duse la o casă de amanet care să ofere o sumă de bani în funcție de valoarea lor. Pentru a fi obținut un împrumut mai mare, de multe ori este necesar ca bijuteriile să fie curățate sau reparate, după caz, pentru a arăta cât mai bine și a „lua ochii”.

2. Investiții noi

Bijuteriile vechi din aur pot fi și vândute la amanet. Se va specifica încă de la primul contact cu reprezentantul casei de amanet că se dorește vânzarea lor, iar acesta va prezenta clientului o ofertă, în funcție de calitatea, starea și valoarea bijuteriilor. Banii obținuți din amanetarea sau vânzarea accesoriilor pot fi utilizați pentru investiții noi: alte bijuterii sau alte obiective de pe lista de achiziții.

3. Evaluare gratuită

Cele mai citite articole

Poate că o persoană ținea în casă niște bijuterii de aur primite moștenire sau cadou de la rude sau prieteni foarte apropiați. Acum, că nu le mai folosește, este momentul să știe cât valorează și ce se poate face mai departe. 

La o casă de amanet, atunci când clientul spune că produsele sunt de vânzare, beneficiază de evaluare gratuită. Un expert va analiza bijuteriile și va propune un preț.

4. O formă de terapie

Atunci când se renunță la bijuteriile vechi, se renunță, de fapt, la un stil de viață. Acesta este practic un semn al îmbrățișării unui nou mod de a trăi, în condițiile în care pentru unii oameni este necesar a se debarasa de poveștile din trecut. Este mai bine ca amintirile care fac rău să fie șterse din memorie, iar acest lucru nu se poate face decât prin renunțarea la obiectele legate de anumiți oameni și de anumite situații. 

5. Bijuteriile sunt în siguranță

Când aleg varianta amanetării bijuteriilor sau a altor produse, oamenii sunt conștienți că acest serviciu oferă garanția păstrării în siguranță a tuturor obiectelor. Astfel, bijuteriile vechi din aur, unele cu o valoare foarte mare, vor beneficia de un loc sigur în care să fie depozitate. Uneori, un amanet este mult mai sigur decât propriile locuințe, mai ales în cazul plecării în vacanțe, atunci când foarte multe locuințe rămân pradă hoților, întrucât nu dispun de măsuri de pază și protecție.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil