Home Locuri 5 sfaturi inspirate pentru a petrece mai puțin timp în bucătărie

5 sfaturi inspirate pentru a petrece mai puțin timp în bucătărie

by GetLokal.ro

Nu toată lumea este pasionată de gătit și nu toată lumea are timpul necesar pentru a găti mereu preparate complexe. Dacă te regăsești într-una dintre aceste două categorii (sau în ambele!), este esențial să planifici totul cât mai eficient, astfel încât să salvezi timp prețios. Contrar așteptărilor, chiar poți avea mereu mâncare gustoasă și hrănitoare în frigider, fără să petreci ore în șir în bucătărie. Iată cum!

1. Cumpără alimente în mod strategic

Când mergi la supermarket pentru cumpărăturile săptămânale, nu pune în coș alimente alese aleatoriu. Fă, din timp, o listă pe care să incluzi, întotdeauna, alimente ușor de gătit împreună și de combinat în mai multe preparate.

Iată un exemplu simplu! Poți cumpăra o caserolă de ciuperci Champignon, o sticlă de sos de roșii, câteva cepe și un kilogram de morcovi. Din doar patru ingrediente, poți găti atât o tocăniță, o porție de paste vegetariene sau o lasagna de legume delicioasă, adăugând elemente pe care deja le ai în dulap (câțiva cartofi, paste, respectiv foi de lasagna). Așadar, când tai ceapa și morcovii sau când cureți și feliezi ciupercile, poți pregăti ingredientele rapid și simplu pentru trei mâncăruri diferite, care îți vor ajunge, cu siguranță, foarte multe zile.

2. Pregătește mâncarea pentru toată săptămâna

Conceptul american de meal prep poate fi extrem de util. Acesta presupune prepararea unei cantități mai mari de mâncare, dintr-o singură sesiune de gătit. De exemplu, când faci pilaf, ciorbă sau legume la cuptor, nu le pregăti doar pentru cina din seara respectivă, ci dublează sau triplează cantitățile. Astfel, vei putea consuma mâncarea în două, trei sau chiar patru zile, variind câteva ingrediente.

Poți găti, spre exemplu, mai multă quinoa cu legume, pe care luni o poți consuma cu o friptură de pui, marți, îi vei adăuga o porție de broccoli fiert, iar miercuri, o vei savura alături de somon la cuptor.

Cele mai citite articole

Posibilitățile sunt nenumărate, așa că fii creativ și vei economisi timp semnificativ, pe care îl poți petrece diferit!

3. Comandă mâncare o dată pe săptămână

Nu trebuie să ai la îndemână, mereu, mâncare gătită de tine. Este o presiune mult prea mare, așa că permite-ți, o dată sau de două ori pe săptămână, să apelezi la un serviciu de livrare. Alege o zi de weekend sau chiar o zi lucrătoare, precum joia sau vinerea, când nu mai ai mâncare gătită.  Livrarea de mâncare la domiciliu în Brașov sau alt oraș poate fi cea mai bună alegere, așa că nu mai sta pe gânduri. Comandă-ți felurile preferate de mâncare pentru prânz sau cină, și vei scuti, astfel, timpul petrecut în bucătărie, gătind și spălând vase.

4. Congelați, congelați, congelați

Nu îți fie teamă să folosești congelatorul. Alimentele păstrate corespunzător nu se vor strica și nu își vor pierde din calitățile nutritive. Astfel, dacă prepari un aluat pentru pizza, tartă, brioșe sau chec, dublează cantitățile. Folosește jumătate, iar cealaltă jumătate pune-o în congelator, într-o pungă închisă etanș. Vei putea folosi rapid ingredientele deja preparate într-o altă zi, când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie. Așadar, vei putea obține pizza, o tartă sărată sau un desert cu minimum de efort, în cel mai scurt timp posibil.

5. Organizează-ți bucătăria și păstrează curățenia constant

Această recomandare, deși nu are legătură directă cu gătitul, te poate ajuta enorm să economisești timpul petrecut în bucătărie. Când știi locul fiecărui obiect în parte, îți este mult mai ușor să găsești ingredientele și ustensilele potrivite. Astfel, vei găti mai rapid și mai ușor. În plus, dacă vei spăla vasele după fiecare masă și vei menține blatul de lucru curat și ordonat, va fi nevoie să faci curățenie generală mult mai rar.

Așadar, ținând cont de toate sfaturile de mai sus, vei reuși să înjumătățești timpul petrecut gătind și făcând curat în bucătărie.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil