Home Locuri 5 Trucuri eficiente pentru amenajarea unui dormitor mic

5 Trucuri eficiente pentru amenajarea unui dormitor mic

by Dinu Alexandra

5 Trucuri eficiente pentru amenajarea unui dormitor mic

Amenajarea unui spațiu de mici dimensiuni, mai exact a unui dormitor, poate fi o misiune dificilă și o reală provocare dacă nu ții cont de câteva aspecte. Spațiul îți condiționează alegerile, iar din această cauză trebuie să gândești cele mai eficiente trucuri de amenajare. Iată cinci idei care te vor ajuta sa te bucuri de un dormitor mobilat și utilat în totalitate, în ciuda spațiului limitat.

Trucuri eficiente pentru amenajarea unui dormitor mic

Amenajarea unui dormitor trebuie să aibă drept scop principal funcționalitatea elementelor din interior și îmbinarea acestora astfel încât camera să rămână spațiul de odihnă și relaxare într-un mediu intim. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să îți amenajezi eficient un dormitor mic în cele mai mici detalii.

Cromatica. Deși există o gamă variată de nuanțe pe care le-ai putea alege, este indicat să te orientezi către culorile care te ajută să aduci un plus de luminozitate în interior. Prima propunere rămâne în mod incontestabil albul pentru pereți deoarece este modul perfect prin care mărești din punct de vedere vizual spațiul. Ulterior, focusează-te pe cromatică prin intermediul altor elemente din interior. Spre exemplu, pune-ți amprenta personală în accesoriile pe care le alegi.

Un perete de accent. O opțiune de efect în amenajarea unui spațiu de dimensiuni reduse este fototapetul decorativ. Cum va schimba un model de fototapet aspectul dormitorului? Ei bine, fototapetul este printat la rezoluții mari, print-ul este lavabil, iar ce este cel mai important, design-ul poate fi personalizat în funcție de preferințe. Se aplică pe perete la fel ca un tapet obișnuit cu ajutorul adezivilor pentru tapet. Alege-ți un peisaj, un model sau o fotografie pe care vrei sa o imprimi și las-o la vedere pe un perete liber din dormitor.

Mobilier. Este evident că din dormitor nu poate lipsi mobilierul, indiferent de dimensiunea spațiului. Dacă te gândești că nu te poți bucura de un pat mare pentru că spațiul nu îți permite, ar fi bine să iei în calcul o firmă care îți poate face mobila pe comandă. Este o soluție eficientă deoarece în felul acesta spațiul din dormitor îți este maximizat la adevărata lui valoare. Specialiștii în amenajările interioare pot îmbunătăți locuri la care nici nu te-ai fi gândit și pot integra piese de mobilier cu rol multifuncțional.

Nu uita de oglinzi. În orice spațiu poți crea iluzia unui spațiu mai mare cu ajutorul oglinzilor. Recomandarea noastră este de a monta oglinzi în locurile în care reflectă lumina naturală, pe un perete cât mai apropiat ori pe unul opus ferestrei. O altă soluție la îndemână pentru un dormitor mic este de a alege un șifonier cu uși din oglindă deoarece în felul acesta vei spori luminozitatea spațiului.

Corpurile de iluminat. Pentru amenajarea unui spațiu redus, lumina este una dintre resursele de bază. Aduce o importanță majoră în interior, iar corpurile de iluminat sunt considerate o componentă esențială. Pe lângă lumina naturală care aduce un efect optic de mărire, alege cu grijă și lustră, candelabrul, veiozele sau lampadarul de podea.

Acestea sunt câteva dintre cele mai utile trucuri pentru amenajarea eficientă a unui dormitor de mici dimensiuni. Încearcă să ții cont de ele încă din stadiul proiectului de amenajarea pentru a-ți ușura întreaga muncă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like