Home Viata sanatoasa Acarienii sunt periculosi pentru sanatate? Iata de ce trebuie sa aspiri constant!

Acarienii sunt periculosi pentru sanatate? Iata de ce trebuie sa aspiri constant!

by GetLokal.ro

Din cauza structurii covoarelor, acestea tind sa adune cantitati generoase de praf printre care se regasesc si acarienii, care sunt imprastiati constant in aer atunci cand cineva calca pe suprafata lor. In plus, copilasii tind chiar sa sara pe covoare, situatie in care praful tinde sa se ridice tot mai mult, existand riscul sa fie inhalat atat de cel mic, cat si de adulti. Din fericire, aspirarea constanta a suprafetei podelelor sau a covoarelor reuseste sa elimine o astfel de ingrijorare.

Ce trebuie sa se cunoasca despre acarieni?

Microorganismele din categoria arahnidelor care au dimensiuni reduse (intre 0,08 si 1 mm) sunt cunoscute sub denumirea de acarieni. La momentul actual au fost descoperite o multime de specii de acarieni care se dezvolta, de regula, pe plante, ca paraziti pentru animale, dar si in sol. Din pacate, nici locuintele nu sunt scutite de prezenta acestor microorganisme daunatoare care afecteaza aparatul respirator odata cu trecerea timpului. 

Cele mai citite articole

Zonele lor favorite sunt cele calde si umede, hranindu-se cu diverse elemente aflate in cadrul prafului domestic, cum ar fi sebum, celule moarte de la nivelul pielii etc. Printre zonele din locuinta pe care acarienii le prefera cel mai mult se numara si saltelele, lenjeriile de pat, tapiteriile, covoarele etc. Astfel, folosirea regulata a aspiratorului capata un rol de-a dreptul important. O varianta catre care multi doritori isi indreapta atentia este chiar aspiratorul de la Kirby, parerile oamenilor care l-au folosit fiind pozitive. 

Cat de eficient este un aspirator de calitate in eliminarea acarienilor?

Un aspirator care are o putere ridicata de a trage mizeria este capabil, cu siguranta, sa aspire si aceste microorganisme periculoase pentru sanatate, lasand in urma sa un spatiu curat si adecvat pentru copii. Nu trebuie neglijata nici curatarea podelelor cu mop si cu solutii special concepute pentru podea. 

In concluzie, aspiratorul este o investitie de un real folos pentru mentinerea curateniei in casa cu usurinta, fara nicio dificultate. Cele mai multe tipuri de aspiratoare reusesc sa curete eficient podelele intr-un timp scurt, castigand fara niciun efort batalia cu metodele conventionale de curatare.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil