Home Fashion Avantajele folosirii unui parfum arab

Avantajele folosirii unui parfum arab

by GetLokal.ro

Este bine că se găsesc acum și la noi parfumuri arăbești online. Acestea, datorită uleiurilor foarte concentrate au performanțe aromatice și o durabilitate extraordinare. Mirosul se dezvoltă deplin pe piele în decurs de până la 12 ore și durează aproximativ 2 zile.

Începuturile producției și folosirii parfumurilor orientale se pierde în istorie, în vremurile marilor civilizații antice. Datorită comercianților arabi parfumurile s-au răspândit în Europa, obținând cea mai mare popularitate în urmă cu câteva sute de ani în Franța. Cu atât mai mult cu cât atât producerea parfumurilor arabe și franceze sunt destul de diferite unele față de altele.

Alcoolul utilizat în mod obișnuit în industria parfumurilor occidentale este o substanță interzisă de Islam atât pentru consum, cât și pentru a fi inclus în diverse produse cosmetice. Așadar, deși putem aduce și argumente de ordin religios privind modul special de producere al parfumurilor arabe, trebuie spus că parfumurile uleioase, la fel ca și cremele, erau mai propice de folosit în aceste zone ale lumii cu soare arzător și vânturi puternice.

Pe lângă aromele puternice pe care le au, arabii au folosit din vechime parfumurile și datorită proprietăților vindecătoare ale uleiurilor pe care acestea le conțin.

Uleiul esențial de tămâie, de exemplu este folosit până în zilele noastre pentru ameliorarea durerilor articulare și inflamațiilor. Rasina din lemn de agar previne racelile. Apa de trandafir calmează iritațiile de diverse tipuri și hidratează pielea.

Parfumurile compuse din uleiuri esențiale de cea mai bună calitate, au fost unele dintre cele mai valoroase mărfuri vândute de comercianții arabi pretutindeni pe glob, chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Până în zilele noastre, ele sunt considerate a face parte din moștenirea culturală a acestora.

Beneficiile folosirii parfumurilor arăbești

Aceste tipuri de parfumuri speciale au arome cu o caracteristică specială. Ele nu ascund  mirosul natural al corpului, ci se armonizează cu el, punându-l în evidență.

Parfumurile arăbești nu provoacă iritații. Motivația este simplă: pielea reacționează mai bine la ulei decât la alcool și, prin urmare, sunt excluse reacțiile alergice.

Parfumurile arăbești au o perioadă de valabilitate lungă, dacă sunt păstrate în recipientele lor originale, opace, departe de razele solare directe.

Persistența foarte mare a aromelor în timp. Uleiurile naturale esențiale, spre deosebire de alcool, sunt absorbit ușor în piele și nu se evaporă. Prin urmare, parfumurile arabe durează mai mult decât esențele parfumate occidentale, de obicei aproximativ două zile.

Un parfum arab poate să fie folosit nu doar pentru aplicarea pe piele, ci și pentru a aromatiza o încăpere.

Parfumurile arabe sunt foarte puternice și acest lucru trebuie luat în considerare la aplicarea lor. Sunt suficiente doar câteva picături. Așa se face că o sticluță durează mult mai mult decât un parfum pe bază de alcool.

Ele depind de temperatura corpului, motiv pentru care specialiștii în parfumuri recomandă să le aplici în locurile în care pulsul este puternic: în spatele urechilor, pe gât, tâmple și încheieturi. Apropierea de sistemul circulator va potența foarte mult dezvăluirea aromelor.

O altă caracteristică interesantă este că parfumul arab miroase mai puternic atunci când persoana ce îl poartă este în mișcare și scade în intensitate când persoana stă calmă, într-o poziție statică. Acest lucru se datorează schimbărilor de temperatură ale corpului.

FIind realizat din esențe naturale un parfum arab are o anume specifică în raport nu doar de corpul persoanei ce îl poartă, ci și de compoziția materialelor din care sunt confecționate hainele acesteia. Dacă ele sunt tot naturale, paleta de arome degajate de parfum sunt cu atât mai bogate, mai plăcute.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil