Home Calatorii Bagajul de vacanță: ce să iei cu tine pentru un concediu reușit

Bagajul de vacanță: ce să iei cu tine pentru un concediu reușit

by GetLokal.ro

Împachetatul bagajelor pentru vacanță poate fi unul dintre cele mai plăcute momente pentru cei cărora le place să anticipeze distracția din concediu. Însă pentru persoanele anxioase, care au mereu impresia că uită câte ceva, bagajele de concediu reprezintă o sursă de griji. În acest articol îți spunem tot ce ar trebui să ai cu tine în bagaj, pentru un concediu reușit.

  1. Haine

Primele pe lista noastră sunt, evident, hainele. Aici totul depinde de destinație, de anotimp și de durata concediului. Mulți turiști tind să împacheteze mai multe haine decât au nevoie cu adevărat. Un principiu bun după care să te ghidezi este să alegi câteva piese vestimentare care pot face parte din cel puțin 2 combinații. Astfel, poți împacheta 3 tricouri, 2 cămăși, 1 pereche de jeans, 1 fustă și 1 rochie și vei avea deja ținute pentru cel puțin o săptămână. Verifică întotdeauna prognoza meteo pentru destinația de concediu și nu uita să iei cu tine și haine mai groase sau mai subțiri decât temperaturile pe care le vezi, pentru eventualele surprize. De exemplu, chiar dacă mergi în concediu la mare, ia cu tine o jachetă de ploaie, pe care poți s-o alegi dintre multele modele de geci Tommy Hilfiger pentru femei

  1. Accesorii

Pe lângă haine, ai nevoie de accesorii. Ochelarii de soare sau de schi, pălăria sau căciula, în funcție de destinația aleasă. Fără accesorii, ținutele tale nu ar fi complete și nu te vei putea relaxa pe de-a-ntregul. Din categoria accesoriilor fac parte curelele, eșarfele, bijuteriile, papucii, costumul de baie etc. Fă o listă cu toate accesoriile de care ai nevoie și bifează-le pe măsură ce le pui în bagaj.

  1. Trusa de toaletă

Chiar dacă mergi la un resort all inclusive sau la un hotel de lux care oferă produse de toaletă, vei avea nevoie de obiectele personale. Nu uita să împachetezi periuța și pasta de dinți, șamponul sau gelul de duș, dacă ai păr sau piele cu nevoi speciale, produsele din rutina de frumusețe, precum și alte produse de igienă intimă. Ce nu ar trebui neapărat să incluzi în bagaj dacă mergi la un hotel sunt prosoapele și săpunul, care de obicei sunt oferite gratuit turiștilor.

  1. Documentele și banii

Cele mai citite articole

Fă un loc special în bagaj pentru acte și banii cash pe care îi iei cu tine. Ăn categoria actelor intră pașaportul sau buletinul, biletele de avion, voucherele de cazare și alte documente de călătorie. Acestea ar trebui să stea într-o geantă pe care o vei avea asupra ta tot timpul. Totuși, dacă ai mai mulți bani cash la tine, ar fi o idee bună să nu-i ții în același loc cu cardurile.

  1. Trusa de prim ajutor

Indiferent unde mergi, dacă vacanța este într-un resort, într-un oraș mare sau într-o zonă izolată, trusa de prim ajutor nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj. Aceasta ar trebui să conțină câteva bandaje și plasturi și medicamente uzuale împotriva durerii sau răcelilor, antialergice, precum și medicamente împotriva răului de mișcare sau a afecțiunilor gastrice.

  1. Gadget-uri electronice

Aparatul de fotografiat, gopro-ul sau bateria externă ar trebui, de asemenea, să fie într-o geantă aflată la îndemână. Din categoria gadgeturilor pe care le poți lua cu tine în vacanță mai fac parte tableta sau kindle-ul pentru citit, încărcătorul telefonului, boxa portabilă etc.

  1. Cărți și reviste

În bagajul pentru concediu poți împacheta una sau două cărți sau reviste, pentru a le citi pe drum sau atunci când ajungi la destinație. Dacă urmează o călătorie lungă cu trenul sau cu avionul, este recomandat ca acestea să fie la îndemână într-o geantă de umăr.

Este gata bagajul? Ai bifat tot ce este pe listă? În acest caz, nu putem decât să-ți urăm să te bucuri de concediu și să te relaxezi.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil