Home Utile Beneficiati de cursuri navigatie care va invata tot ce aveti nevoie!

Beneficiati de cursuri navigatie care va invata tot ce aveti nevoie!

by GetLokal.ro

Cei care iubesc apa, pescuitul, simtul aventurii si natura se pot gandi deja sa isi faca cadou cursuri navigatie oferite de skipperacademy.ro! Asa cum urmati scoala de permise auto, skipperacademy.ro ofera cursantilor posibilitatea de a dobandi mai multe categorii pentru diferite tipuri de ambarcatiuni, dar si cursuri radio sau  cursuri navigatie!

 

Navigatia este un sport exceptional in ceea ce priveste beneficiile pe care le poate aduce unui individ. Iata doar cateva dintre beneficiilelarg recunoscute ale sportului :

 

Forta musculara si rezistenta: numeroasele activitati implicate in navigatie, cum ar fi tragerea si ridicarea panzelor pentru a manevra o barca sau un iaht, va adauga forta musculara pentru umeri si spate.

 

Fitness cardiovascular: navigatia va poate imbunatati, de asemenea, sanatatea cardiovasculara si reduce riscul de hipertensiune arteriala, obezitate si alte boli de inima. Acest lucru se datoreaza unei cantitatii mari de absorbtie de oxigen care se intampla atunci cand va nagajati in activitati intense.

 

Bunastare mintala: A fi pe apa va pune intr-o dispozitie buna nu doar datorita calmului apei, ci si din cauza aerului sarat. Salinitatea aerului marin este compusa din ioni incarcati care ajuta la absorbtia oxigenului de catre organism, care, la randul sau, echilibreaza nivelul serotoninei. Cu cat nivelurile de serotonina ale corpului sunt mai echilibrate, cu atat veti fi mai fericit.

 

Reduce nivelul de stres: zgomotul si simtirea apei, miscarea ritmica a barcii si sunetul vantului in panze pot afecta toate modelele undelor cerebrale. Acest lucru relaxeaza si linisteste o minte agitata si extrem de stresata.

 

Creste agilitatea: diferitele sarcini asociate navigatiei va ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti flexibilitatea si agilitatea. Activitati precum tragerea de linii si deplasarea si mentinerea stabila pe o barca in miscare va pot imbunatati semnificativ coordonarea ochi-mana si abilitatile motorii.

 

Imbunatateste concentrarea: Deoarece multi oameni de astazi sunt multi-tasker cronici, ar trebui sa dezvolte un sentiment profund de concentrare. Cu scopul final de a ramane in siguranta la bord, navigatia imbunatateste capacitatea unei persoane de a se concentra chiar si cu sarcini multiple la indemana.

 

Cele mai citite articole

Imbunatateste abilitatile de comunicare: pentru a controla eficient o barca, capitanul si echipajul sau trebuie sa actioneze ca o unitate bine sudata. Pentru a face acest lucru, ei trebuie sa invete cum sa comunice eficient, in special prin mijloace non-verbale. Toti cei de la bord au un rol crucial pentru a mentine nava pe linia de plutire.

 

Constientizare spatiala: Navigarea necesita ca participantul sa fie constient de dimensiunea barcii impreuna cu spatiul necesar pentru manevrarea ambarcatiunii. Navigand, puteti avea o intelegere sporita a cat de mult spatiu necesita ceva. Aceasta abilitate se traduce prin abilitati necesare pe uscat, precum si conducerea unei ambarcatiuni.

 

Abilitati organizatorice: a fi pe o nava necesita ca totul sa fie pastrat in „forma” pe nava. Dupa ce ati fost expus acestei mentalitati, alte aspecte ale vietii incep sa reflecte acest standard. Veti deveni mai organizat in viata personala, ceea ce va stimula motivatia de a manca mai sanatos, de a face mai multa miscare si de a va creste calitatea vietii.

 

Marinarii folosesc stiinta, matematica si inginerie: navigarea este mai mult decat cine poate fi cel mai puternic, trebuie sa fiti si om de stiinta, matematician si inginer. Trebuie sa fiti capabil sa cititi vantul, norii si modelele vremii pentru a determina modul in care veti naviga. Trebuie sa va calculati miscarile si unghiurile fata de vant pentru a va asigura ca nu navigati prea departe de urmatorul reper sau de destinatia dorita. Si trebuie sa fiti capabil sa va puneti barca pe linia de plutire si sa efectuati sarcini simple de intretinere pentru a va mentine barca in stare buna de navigare.

 

Daca aveti deja o experienta de navigatie si doriti ca atentia totala a instructorului sa se concentreze pe reimprospatarea sau consolidarea uneia sau doua abilitati specifice, o lectie privata este alegerea perfecta. 

 

Navigatia este mai mult decat un sport sau un efort individual. Este un stil de viata si o comunitate primitoare. Fie ca deveniti un navigator cu legaturi cu un club de iaht sau un crucisator pasionat de ancoraje izolate, veti gasi neaparat oameni care au pareri asemanatoare care vor fi fericiti sa se adune, sa impartaseasca povesti si sa se ajute reciproc.

 

Puteti impartasi aceasta comunitate cu familia si va poate surprinde cum navigatia va poate ajuta sa va reconectati cu partenerul, fratii sau copiii. Navigatia reuneste oamenii. Ea aduce laolalta structuri sociale si grupuri de varsta si favorizeaza prietenii care pot dura mult timp sau chair o intreaga viata.

 

Nu prea multe hobby-uri pot oferi promisiunea de libertate. Valorificarea puterii vantului si simtirea aerului de mare pe fata este uimitor de eliberator. Este o modalitate grozava de a uita de birou si de a va reincarca bateriile.

 

Cand este facuta corect, navigatia este, de asemenea, o activitate ecologica si durabila, astfel incat sa puteti incepe un nou hobby fara a va creste amprenta de carbon. Puteti sa va resetati cu o dupa-amiaza de navigatie. Nu exista nicio senzatie mai placuta ca aceea de a pilota o barca intr-o dupa-amiaza cu soare. Navigarea cu barca este grozava, dar navigarea va sporeste increderea, deoarece este nevoie de putine cunostinte (si instinct) pentru a o face sa va simtiti bine. A naviga cu o ambarcatiune mica este o modalitate excelenta de a incepe, deoarece navigarea cu o ambarcatiune usoara va va arata imediat ce faceti bine si ce faceti gresit si este mai usor sa invatati cu acest tip de feedback. Oricine crede ca poate conduce o barca cu motor, trebuie sa urmeze astfelde  cursuri. Nu veti regreta!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil