Home Utile Beneficiile oferite de contorul inteligent de energie electrică

Beneficiile oferite de contorul inteligent de energie electrică

by GetLokal.ro

În ultimii ani, companiile de utilități au lansat treptat în toată țara contoare inteligente de energie electrică. Contoarele inteligente de energie reprezintă o îmbunătățire tehnologică semnificativă față de vechile contoare analogice de electricitate, oferind numeroase avantaje atât companiilor de utilități, cât și clienților lor.

Ce este un contor inteligent pentru electricitate și cât de sigur este?

Un contor inteligent înregistrează consumul de energie al gospodăriei (de obicei, electricitate, uneori gaz și apă) și utilizează semnale radio bidirecționale similare telefoanelor mobile și Wi-Fi pentru a transmite informații companiei de utilități. Acest flux de date (contorul inteligent dă și primește semnale doar 1% din timp) furnizează informații actualizate de utilizare și o facturare mai precisă.

Există argumente pro și contra în ceea ce privește contoarele inteligente de energie electrică, cu perspective diferite legate de sănătate și securitate. Cu toate acestea, în America aproximativ 80% din case aveau instalat un contor inteligent la sfârșitul anului 2020. Îngrijorările și îndoielile cu privire la contoarele inteligente au dispărut în cea mai mare parte pe măsură ce oamenii profită de beneficiile datelor despre consumul de energie aproape în timp real.

Patru beneficii ale contorului inteligent de energie

Contoarele inteligente de energie eficientizează monitorizarea consumului electric și conduc la o facturare mai precisă. Iată cum:

1. Cu ajutorul contoarelor inteligente, datele zilnice de utilizare a energiei casnice sunt disponibile atât pentru ocupantul casei, cât și pentru compania de utilități. Pentru consumatori, acest nivel de informații poate fi utilizat pentru a identifica strategii de reducere a consumului de energie electrică, controlul facturilor electrice și reducerea amprentei de carbon a acestora.

2. Întrucât cititorii de contoare nu pot vizita lunar fiecare locuință cu contor analog, factura lunară este estimată pentru consumatorii cu contoare analogice. Acest lucru poate duce la facturi reale neașteptat de mari pentru a compensa facturile estimate la un nivel scăzut. Când vine vorba despre citire contor electric, facturile lunare se bazează pe datele reale zilnice de utilizare a energiei, astfel încât să nu plătiți niciodată prea mult sau prea puțin.

3. Pentru că nu mai este nevoie de un angajat al companiei de electricitate care să vină să citească contorul, costurile sunt reduse pentru compania de utilități și aceste economii pot fi resimțite în prețul serviciilor oferite clienților.

4. Cu un flux constant de date de utilizare provenind de la casele clienților, companiile de utilități pot oferi detectare și soluționare mai rapidă a întreruperii curentului.

Totodată, atunci când acest contor face parte dintr-un sistem inteligent de măsurare și comunică constant cu distribuitorul, consumatorul poate gestiona și verifica consumul de energie de la distanță. Informațiile despre consumul normal sau detaliat de electricitate sunt afișate rapid şi permanent, oferind posibilitatea de vizualizare pe dispozitivele mobile, astfel încât utilizatorul să aibă o imagine clară și șansa de a economisi energie electrică.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like