Home Utile Brutăriile și patiseriile prosperă și în timpul pandemiei!

Brutăriile și patiseriile prosperă și în timpul pandemiei!

by GetLokal.ro

Cumpărăturile în cantități mari de făină și drojdie făcute de oameni în momentul în care s-a declanșat epidemia de coronavirus a redus pentru o perioadă vânzările de pâine și produse de patiserie.

Lipsa drojdiei din magazine a crescut cererea de produse de panificație și patiserie

Dar drojdia s-a epuizat rapid și ei au trebuit să recurgă vrând-nevrând la varianta de a le cumpăra de-a gata.

Motivul pentru care o fac este foarte simplu: mulți consideră (justificat) că dacă în casă există pâine și ceva produse de patiserie nu este încă nimic pierdut, apocalipsa e departe și până la urmă totul va fi în regulă.

Dacă există pâine, te-ai salvat. E un mesaj înscris în ADN-ul nostru de milenii. Este extrem de versatilă și, la o adică o poți mânca și goală, chiar dacă nu mai ai din ce să îți încropești o gustare rapidă sau un sandwich. Este un aliment care în mod categoric îți oferă confort.

Așadar, pe măsură ce drojdia devine tot mai mult un produs de lux, brutăriile locale și-au intensificat activitatea și produc nu doar pâine, ci și produse de patiserie care sunt apreciate așa cum se cuvinte de oamenii care sunt nevoiți să stea în izolare cu săptămânile și să iasă din casă doar pentru a-și procura produsele de subzistență minimale.

Dotările profesionale pentru brutării și patiserii, mai importante decât oricând acum, pe timp de criză!

Categoric, niște cuptoare pentru patiserii cu o calitate certificată, care merg la foc continuu, pot să diversifice oferta de produse coapte în aceste vremuri de criză profundă prin care trece omenirea și să aducă un pic de normalitate chiar și când s-a instaurat starea de urgență.

Este firesc să se întâmple așa. Românul știe mai mult decât locuitorii altor țări că dacă ai pâine, un corn și chiar niște pateuri cu brânză, îți poți astâmpăra perfect foamea.

De multe ori asemenea produse înlocuiesc fără probleme jumătate de masă sau chiar țin loc de mic dejun sau cină. În timpul cataclismelor, a iernilor grele sau inundațiilor, dar și acum când incertitudinea plutește în aer, produsele de panificație și patiserie chiar și-au demonstrat capacitatea de a fi piloni importanți pe lista cumpărăturilor de urgență.

Cele mai citite articole

Unitățile de profil care dețin o bucătărie profesională suficient de mare, un dulap frigorific spațios și un cuptor de înaltă calitate, se pot felicita că nu au renunțat în trecut la a mai produce mari cantități de pâine și produse de patiserie, pe motiv că românii nu mai consumă asemenea preparate.

Ai curaj și promovează-ți puternic brutăria sau patiseria online!

Dezvoltarea comerțului online a permis laboratoarelor de patiserie și cofetărie să beneficieze un nou canal de vânzare și să se transforme în unități HoReCa ce preiau comenzi online în proporții variate.

Acest format este ideal și, dacă în trecut întreprinzătorii au fost reticenți în a intra într-o afacere mai amplă (de exemplu să își deschidă restaurante, pizzerii fizice) sau pur și simplu nu au avut un buget suficient pe care să-l investească și s-au limitat la o mică brutărie sau patiserie de cartier, reclamele online le pot aduce acum profitul la care visau cândva.

Acum se pot bucura că au avut inspirația să se concentreze doar pe producția de produse de acest gen, când văd ce câștiguri nesperate se obțin cinstit în timpul pandemiei.

Formatul de vânzare a prăjiturilor, pâinii și produselor de patiserie pe internet devine din ce în ce mai popular în această perioadă. Este la îndemâna nu doar a brutarilor și patiserilor cu vechime, dar și a pasionaților care au făcut pasul de la amatori la profesioniști pe măsură ce s-au dotat cu echipamentele potrivite.

Mulți dintre cei din urmă și-au găsit clienți pe forumuri, în comunitățile deschise pe rețele de socializare, chiar fără a avea (încă) propriul site web. Acum, aceste hobby-uri gastronomice se transformă în adevărate mici business-uri cu drepturi complete, cu propriile cataloage de oferte online.

Echipamentele profesionale de gătit sunt selectate în funcție de tipul produsului copt. Dotarea esențială necesară pentru o patiserie include un cuptor cu convecție, pe lângă malaxorul pentru aluat, dulapuri frigorifice și alte ustensile specializate.

Pentru volume mici de producție este suficient la început un cuptor special, un mixer puternic, un frigider spațios, un blender de mână, două sau trei vase rotunde de copt, o pereche de forme dreptunghiulare mari, spatule, boluri de măsurare, cuțite pentru aluat.

O vitrină de patiserie atractivă este și ea foarte bună pentru etalarea produselor, chiar dacă în timpul pandemiei se vor livra prioritar produse la domiciliu. Investiția se va amortiza rapid, cu atât mai mult cu cât așa se pot face și fotografii de calitate cu deliciile de patiserie frumos etalate în echipamentul de prezentare pentru a fi postate online.

Le poți găsi pe toate și acum, în timp de pandemie cu coronavirus la TC Romania Crown Cool! Intră pe site-ul lor de prezentate pentru detalii!

Cele mai citite articole

You may also like