Home Viata sanatoasa Cadere parului reprezinta o problema pentru tine? Incearca aceste lucruri!

Cadere parului reprezinta o problema pentru tine? Incearca aceste lucruri!

by Eremie Dorian

Cadere parului reprezinta o problema pentru tine? Incearca aceste lucruri!

Vorbim intr-una despre coafuri, tunsori si culori, dar poate ar trebui sa ne concentram putin pe cea mai mare problema cand vine vorba de par, si anume caderea lui. Pierderea parului nu e doar o chestiune de estetica. Nu e placut deloc sa lasi par peste tot pe unde treci, ca sa nu mai vorbim de faptul ca o podoaba capilara prea saraca poate stirbi din increderea in sine, fie ca vorbim de barbati sau de femei.

Cauzele caderii parului sunt multe si evident ca trebuie identificata problema de baza inainte de orice, dar astazi vreau sa vorbim despre solutii. Ce se poate face concret in aceste cazuri?

Dupa ce trecem prin toate sampoanele de pe piata care ne promit par bogat si dupa ce epuizam si tratamentele din saloanele de coafura, poate ne hotaram, totusi, sa tratam problema cu seriozitate si ne adresam unei clinici de profil. Personalul medical, produsele si tehnologia la care aveti acces acolo s-ar putea sa va rezolve problema pentru totdeauna.

Cele mai citite articole

Una dintre solutiile de combatere a caderii parului este mezoterapia. Cu ajutorul ei se reface parul foarte subtiat si tot ea lupta impotriva caderii parului. Mezoterapia inlocuieste vitaminele si mineralele pe care organismul le pierde odata cu inaintarea in varsta. Medicamentele administrate in timpul acestui tratament fac sa creasca cicrulatia sangelui in zona scalpului si stimuleaza radacina parului. Mezoterapia isi face efectul in tratarea caderii parului cauzate de stres, schimbarea anotimpurilor, perioada post natala.

O tehnologie de ultima generatie pentru tratarea caderii parului este Platelet Rich Plasma. Asa cum putem ghici din denumire, se foloseste plasma separata din propriul sange, imbogatita cu trombocite. Este o metoda minim invaziva ce presupune injectarea tratamentului sintetizat chiar din organismul pacientului. In acest fel este redus riscul de alergii la produsele chimice.  Nu este deloc dureros, pentru ca presupune recoltarea unei cantitati mici de sange de la pacient.

Nu in ultimul rand, avem la indemana transplantul de par pentru tratarea unei probleme mai grave. Evident vorbim despre mutarea firelor de par in zona in care s-au distrus radacinile initiale. Odata transplantate, firele de par vor continua sa creasca. Tehnica de recoltare difera si in unele cazuri pot ramane cicatrici din zona din care se iau firele de par pentru transplant. Mai nou, insa, prin tehnica FUE – Follicular Unit Extraction, acest lucru nu se mai intampla. Dupa o astfel de procedura, parul poate sa redevina bogat si sa va recapatati infatisarea de altadata.

 

Cele mai citite articole

You may also like