Home Servicii Ce este un geam securizat si de ce sa il alegi pentru locuinta

Ce este un geam securizat si de ce sa il alegi pentru locuinta

by GetLokal.ro

Un geam securizat este, de fapt, o bucata de sticla care a trecut printr-un proces de incalzire, cu scopul de a deveni mult mai rezistenta. Acest material a inceput sa fie tot mai des folosit in constructii, atat pentru cladirile de birouri, cat si pentru locuinte, fapt pentru care producatorii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie pentru a-i oferi noi proprietati.

Pentru ca sticla sa se intareasca este nevoie sa treaca printr-un proces de incalzire la aproximativ 650 de grade Celsius, ca apoi zonele externe sa fie rapid racite. In felul acesta se creeaza o zona de compresie, iar gradul de rezistanta creste semnificativ. Cu alte cuvinte, un geam securizat poate fi utilizat atat pentru peretii exteriori ai unei cladiri, cat si pentru compartimentarea zonelor dintr-o locuinta. Modalitatile de utilizare sunt destul de variate si totul tine doar de imaginatia proprietarilor si de viziunea acestora asupra rezultatului final.

Exista inclusiv posibilitatea personalizarii geamurilor prin printare, in cazul in care proprietarii isi doresc acest lucru. Acestea pot fi colorate astfel incat sa redea modele simple sau desene iesite din comun, iar totul poate fi realizat la comanda, fara niciun fel de probleme.

Avantajele utilizarii geamurilor securizate

Cele mai citite articole

In primul rand, sticla tratata termic este mult mai rezistenta, ceea ce inseamna ca nu exista nicio problema in cazul socurilor mecanice. Riscul producerii unor accidente este unul minim, iar in cazul in care geamul se sparge acesta se va transforma in bucati mici si netaioase, tocmai pentru a nu-i rani pe cei din jur. In cazul celor care vor sa isi decoreze locuinta cu un geam securizat, siguranta este pe primul plan, in special atunci cand exista si copii in zona. Se recomanda alegerea unei firme profesioniste, cu istorie pe piata, care sa foloseasca doar produse de cea mai buna calitate.

Locuinta va capata un aspect modern si va parea desprinsa parca din revistele de design interior. Un perete din sticla este varianta ideala pentru incaperile micute, pentru ca ofera senzatia de spatiu. Camera se lumineaza instantaneu, iar locatarii se pot bucura in felul acesta de un plus de confort. Mai mult decat atat, zona devine mult mai aerisita, ceea ce reprezinta un mare avantaje pentru cei care sunt in cautarea unor mici artificii in decorarea locuintei.

Zgomotele de fundal sunt reduse semnificativ, astfel incat locatarii sa se pot bucura de mai multa liniste si in timpul zilei, dar mai ales in timpul noptii. Un geam securizat izoleaza fonic mult mai bine decat un geam normal, fapt pentru care somnul dulce nu va fi perturbat, indiferent de evenimentele de afara.

Un alt mare avantaj il reprezinta pretul de achizitie, care este unul cat se poate accesibil, avand in vedere restul materialelor folosite in constructii. Raportul calitate – pret este unul avantajos, asa ca doritorii nu trebuie sa stea pe ganduri.

Cele mai citite articole

You may also like