Home Utile Ce fel de camere de supraveghere poti detecta cu detectoarele de camere?

Ce fel de camere de supraveghere poti detecta cu detectoarele de camere?

by GetLokal.ro

Exista multe camere de supraveghere, cu diverse tehnologii in ceea ce priveste filmarea sau comunicarea. Exista astfel camere cu infrarosu dedicate viziunii nocturne sau instalatiilor in aer liber, camere WiFi concepute pentru interiorul unei case sau apartamente, camere de securitate cu fir pentru instalatii profesionale, camere wireless etc. Pentru toate acestea, vei gasi si detectoare camere in cazul in care ai suspiciuni cu privire la faptul ca esti urmarit. 

Din punct de vedere tehnic, camerele de supraveghere sunt, in general, clasificate in functie de criterii precum calitatea fluxului video (HD 720p sau HD 1080p), codecul utilizat pentru difuzare (H.264, MPEG), definitia senzorului exprimata in megapixeli sau inregistrarea mediu atunci cand sunt echipate (hard disk, memorie flash, suport fizic amovibil).

Ca sa nu mai vorbim de o „supraveghere” reala la distanta, camera de supraveghere iti permite sa iti supraveghezi casa si poti inregistra urmele unei spargeri daca este necesar. De asemenea, daca stii ca tu nu ai pus camere de supraveghere in casa, dar ti se pare ceva ciudat, poti detecta aceste camere aflate in casa ta. 

De ce sa ai o camera de supraveghere?

Un sistem traditional de alarma se bazeaza pe detectoare capabile sa declanseze automat alerta atunci cand detecteaza un fenomen suspect, dar este, de asemenea, necesar sa poti controla ceea ce se intampla in incinta atunci cand nu esti acolo. Aici intervine camera de supraveghere. Datorita obiectivului sau si abilitatilor sale de comunicare, poti privi ceea ce se intampla in campul sau vizual pentru a  evalua o posibila amenintare  sau pentru a verifica pur si simplu absenta anomaliilor.

Camera de supraveghere indeplineste, prin urmare, o dubla misiune. Imbunatateste securitatea locurilor pe care le monitorizezi si ofera utilizatorului o modalitate de a  arunca un ochi, de a  fi linistit  daca are cea mai mica ingrijorare cu privire la proprietatea sa sau la cei dragi. Nu este nevoie sa asteptati o alerta pentru a te conecta la camera foto: de exemplu, o poti folosi pentru a verifica daca nu a fost lasata nicio lampa aprinsa la plecarea in vacanta. 

Ce buget si ce pret pentru camera ta de supraveghere?

Preturile variaza semnificativ in functie de tehnologiile implementate: o camera cu infrarosu conectata costa mai mult decat un model standard alimentat de un fir. In practica, pretul unei camere de supraveghere variaza de la cateva zeci la cateva sute de euro. Pentru a alege bine, este important sa nu te limitezi la problema camerei: dimpotriva, ia in considerare problema securitatii in ansamblu, integrand supravegherea video, dar si celelalte aspecte ale protectiei.

Si retine, daca ai dubii si simti ca esti urmarit, exista pe piata detectoare de camere performante pentru a depista unde se afala camerele in casa ta.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil