Home Utile Ce reprezinta traficul necontorizat atunci cand alegi un plan pentru servere dedicate?

Ce reprezinta traficul necontorizat atunci cand alegi un plan pentru servere dedicate?

by GetLokal.ro

Un plan pentru servere dedicate iti pune la dispozitie toate resursele necesare pentru a putea gestiona un volum de trafic ridicat si pentru a avea un control superior asupra modului de administrare. Aceasta optiune este ideala pentru proiectele mari, care nu rezista pe gazduirea partajata. Totusi, multe companii de hosting ofera un numar de vizitatori limitat, astfel incat pot aparea probleme atunci cand depasesti intervalul permis. De aceea, ar fi mai bine sa investesti intr-un plan cu trafic necontorizat. Expertii in servere dedicate de la THC.ro ne-au oferit mai multe informatii despre acest subiect!

Ce presupune traficul nelimitat?

Atunci cand traficul disponibil pe servere dedicate este nelimitat, platesti doar pe baza memoriei si vitezei pe care o vrei. Cu alte cuvinte, nu esti taxat suplimentar pentru un numar mare de vizitatori. In schimb, poti alege un plan cu 16 GB ECC RAM si 1Gbps sau unul cu 128GB DDR4 ECC pana la 1536GB, 1/10/20 Gbps. In functie de fiecare proiect, solutia cea mai buna poate fi diferita. Latimea de banda nu trebuie confundata cu transferul de date. Aceasta reprezinta o cantitate utilizata pentru a cuantifica traficul si informatiile trimise intre un site si vizitatori. In comparatie, transferul de date se refera exclusiv la traficul generat. Intr-un plan cu trafic nelimitat nu este calculat nici volumul de date intre email si clienti. In schimb, tehnologia SSD asigura o capacitate mare de stocare si un nivel de performanta superior.

Cand ai nevoie de acest beneficiu?

Cele mai citite articole

In general, blogurile personale si site-urile mici nu au nevoie de acest avantaj, deoarece traficul pe ele nu ajunge niciodata la un numar mare de persoane. Totusi, daca vrei sa achizitionezi un plan pentru servere dedicate, probabil nici gazduirea VPS nu mai este suficient de buna pentru tine. Totusi, este in continuare recomandat sa te orientezi astfel incat sa nu platesti suplimentar pentru volumul de trafic. Magazinele online nu pot prezice ce cresteri o sa apara in timp. In acelasi mod, nici daca detii un site de stiri sau unul de jocuri video nu ai cum sa stii ce te asteapta peste 6 luni sau 1 an.

Traficul nelimitat incetineste viteza?

Multe persoane au impresia ca traficul nelimitat pe servere dedicate va afecta viteza de incarcare in mod negativ, dar acest lucru nu este adevarat. Timpul de raspuns depinde doar de performantele serverului pe care-l achizitionezi. De multe ori, se poate ajunge la o viteza de pana la 1Gbps. In unele cazuri, aceasta poate fi marita inclusiv pana la 10/20 Gbps. Pentru a alege ceea ce ti se potriveste, este necesar sa faci o estimare a volumului de utilizatori care apar in fiecare luna si sa discuti cu furnizorul de hosting. Chiar daca incepi cu un pachet mic, tine minte faptul ca poti oricand sa soliciti mai mult spatiu de stocare sau procesoare suplimentare.

Cum sa alegi cel mai bun plan pentru servere dedicate?

Atunci cand vrei sa achizitionezi un plan de web hosting, traficul este unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa-i ai in minte. Prin urmare, cel mai bine ar fi ca acesta sa fie necontorizat. In acest mod, nu mai ai de ce sa-ti faci griji in legatura cu faptul ca ai putea depasi limita sau ca vor aparea taxe suplimentare din cauza acestui eveniment.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil