Home Fun Cele mai bune plante pentru grădinăritul de interior

Cele mai bune plante pentru grădinăritul de interior

by GetLokal.ro

Dacă doriți să aduceți un pic de verde în casa dumneavoastră, grădinăritul de interior este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Plantele nu numai că adaugă o notă de natură spațiului dvs. de locuit, dar au și numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi purificarea aerului și reducerea nivelului de stres. Cu toate acestea, nu toate plantele sunt potrivite pentru grădinăritul de interior. În acest articol, vom discuta cele mai bune plante pentru grădinăritul de interior.

1. Chlorophytum

Chlorophytum este o opțiune excelentă pentru o grădină de interior. Aceasta are frunze lungi și înguste care se arcuiesc peste marginea ghiveciului, creând un efect de cascadă. Plantele Chlorophytum preferă lumina puternică, dar indirectă, și prosperă în condiții umede. De asemenea, îndepărtează toxine cum ar fi formaldehida și xilenul din aer.

2. Sansevieria

Sansevieria, cunoscută și sub numele de limba-soacrei, este una dintre cele mai ușor de îngrijit plante, ceea ce o face perfectă pentru începători. Aceasta necesită foarte puțină apă și poate supraviețui în condiții de lumină scăzută, fiind ideală pentru spațiul de relaxare unde jucați la NetBet. Sansevieria este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale de purificare a aerului, deoarece îndepărtează toxine cum ar fi formaldehida și benzenul din aer.

3. Pothos

Pothos, cunoscută și sub numele de iederă a diavolului, este o plantă populară pentru grădinăritul de interior datorită capacității sale de a supraviețui într-o varietate de condiții de lumină. Aceasta are tulpini lungi, ce pot urca sau se pot răspândi peste mobilier. Plantele Pothos preferă solul umed și pot crește în lumină slabă sau puternică. De asemenea, îndepărtează toxine cum ar fi benzenul, formaldehida și xilenul din aer.

4. ZZ Plant

Cele mai citite articole

ZZ Plant este o plantă cu întreținere redusă, perfectă pentru cei care nu au un simț al grădinăritului. Are frunze lucioase, de culoare verde închis, care cresc în sus și poate supraviețui în condiții de lumină scăzută. Plantele ZZ preferă solul uscat și pot rămâne fără apă timp de săptămâni. De asemenea, îndepărtează toxine cum ar fi benzenul și toluenul din aer.

5. Liliacul păcii

Liliacul păcii este o plantă frumoasă care produce flori albe și are frunze de culoare verde închis. Preferă lumina puternică, dar indirectă, și solul umed. Liliacul păcii este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale de purificare a aerului, deoarece îndepărtează toxine cum ar fi benzenul, formaldehida și tricloroetilena din aer.

6. Aloe Vera

Aloe vera este o plantă suculentă cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare. Are frunze lungi și ascuțite care conțin o substanță gelatinoasă care poate fi folosită pentru tratarea arsurilor și a altor afecțiuni ale pielii. Plantele aloe vera preferă lumina puternică, dar indirectă, și un sol bine drenat. De asemenea, îndepărtează toxine cum ar fi formaldehida și benzenul din aer.

7. Aglaonema

Aglaonema este o plantă cu întreținere redusă, perfectă pentru începători. Are frunze vărgate, care pot fi verzi sau argintii și preferă condiții de lumină scăzută până medie. Aglaonema preferă solul umed și poate tolera aerul uscat. De asemenea, îndepărtează toxine cum ar fi benzenul și formaldehida din aer.

Concluzie

Grădinăritul de interior este o modalitate excelentă de a adăuga un pic de verdeață casei dumneavoastră și de a beneficia de proprietățile sale de vindecare. Plantele menționate în acest articol sunt perfecte pentru grădinăritul de interior datorită capacității lor de a supraviețui într-o varietate de condiții și a proprietăților de purificare a aerului. Indiferent dacă sunteți începător sau un grădinar experimentat, aceste plante garantează să lumineze spațiul dumneavoastră de locuit.

Cele mai citite articole

You may also like