Home Utile Cum alegi cele mai bune materiale pentru pavarea aleilor din curte?

Cum alegi cele mai bune materiale pentru pavarea aleilor din curte?

by GetLokal.ro

Cine nu visează deja la weekendurile târzii de vară petrecute în curte sau în grădină alături de cei dragi în jurul unui grătar sau la piscină? Facem pariu că această imagine te-a făcut imediat să te relaxezi și să ai o dispoziție mai bună! Dar apoi ți-ai dat seama că încă nici nu te-ai apucat de renovarea grădinii…

Pentru că înțelegem cât de important este pentru tine acest proiect de suflet, și pentru a-ți ușura cu adevărat procesul decizional, ne-am hotărât să-ți punem la dispoziție câteva sfaturi și criterii pentru alegerea celor mai bune materiale pentru aleile din curtea ta. Sperăm că amenajarea drumului în grădină cu pavaje să iasă așa cum ți-ai imaginat! 

Aspectul și stilul pavajului 

În funcție de materialul pe care îl alegi pentru construcție, pavelele vor arăta foarte diferit. Cea mai bună idee este să încerci să integrezi aspectul pavelelor în estetica grădinii, curții sau casei pentru a respecta aceeași direcție la capitolul stil. Dacă vrei un aspect simplu și eficient, poți opta pentru soluțiile clasice, de exemplu asfalt sau beton.

Dacă un aspect elegant este ceea ce-ți dorești și bugetul îți permite, poți opta pentru materiale elegante precum granit și  marmură. Ia în calcul și faptul că întreținerea și costul de montare vor fi mai ridicate, dar rezultatul final merită cu vârf și îndesat. 

Dacă, pe de altă parte vrei să atragi atenția și în același timp să dai o oarecare căldură curții, poți opta pentru pavele din scoarță de copac. Cu siguranță această opțiune îți va impresiona oaspeții. 

Rezistența materialului 

Cele mai citite articole

Criteriile după care trebuie să te ghidezi când vine vorba de gradul de rezistență al pavelelor sunt prețul și stilul de fabricare. În funcție de nevoile tale, vei putea opta pentru pavele vibropresate, cu aderență bună. În plus, acestea fac față foarte bine ciclurilor de îngheț/dezgheț datorită tehnicilor de montare care comprimă betonul și elimină apa în exces. 

Pentru durabilitate putem recomanda și piatra cubică, un material care rezistă cu întreținere minimă. E adevărat, faza de montare se va face manual, dar investiția va merita pe termen lung. Tot din categoria pavajelor trainice face parte și cărămida, datorită tehnicilor de tratare la temperaturi înalte. Totuși, acest tip de pavaj va necesita un suport din beton. 

Destinația și tipul de trafic la care va fi supus pavajul 

Când te gândești la instalarea pavelelor trebuie să iei în calcul și tipul de trafic. Vei intra cu mașina în curte sau ne referim doar la spațiu pietonal? În funcție de răspunsul la această întrebare poți determina grosimea pavelelor și materialul necesar. 

Un alt exemplu elocvent este cel al piscinei, caz în care vei opta pentru placarea cu piatră naturală. Travertinul merită menționat datorită suprafeței poroase și în consecință antiderapante. În plus, nu se va încălzi la fel de repede precum pavelele din beton sau cărămidă. 

Bugetul

Da, trebuia să ajungem și la acest punct, chiar dacă nu este neapărat cel mai plăcut. Orientează-te în alegerea materialului pentru pavele și în funcție de preț și interesează-te și de modul de plată. În plus, merită să cauți oferte speciale, unii producători oferind reduceri pentru plata integrală în avans, cantitatea de pavele achiziționată sau distanța redusă de livrare. 

Sperăm ca aceste sfaturi să-ți fie de ajutor în procesul de amenajare și reamenajare a curții și/sau grădinii și să te bucuri de rezultat mult timp de acum înainte. 

Cele mai citite articole

You may also like