Home Utile Cum să alegi bateria de tracțiune potrivită?

Cum să alegi bateria de tracțiune potrivită?

by GetLokal.ro

Conform standardului european IEC 60254-1 bateria de tracțiune cu plumb acid este utilizată ca sursă de energie pentru propulsia electrică în aplicații care includ vehicule rutiere, locomotive, stivuitoare industriale și echipamente de manipulare mecanică. Acumulatorul de tracțiune poate fi format din celule de 2 volți sau monoblocuri de 4, 6, 8 și 12 V. Nu există prevederi pe piața producătorilor de baterii de tracțiune din Europa, dar dimensiunile exterioare sunt definite în standarde precum IEC 60254. Capacitatea bateriei este măsurată printr-un test definit de descărcare a bateriei de la complet încărcat la 1,7 volți pe celulă pe o perioadă de 5 ore (test C5).

Ce este și cum alegem o baterie de tracțiune?

Durata de viață a bateriei de tracțiune este definită de numărul de cicluri standard de încărcare-descărcare profundă pe care le poate efectua până când scade la 80% din capacitatea nominală.

Majoritatea bateriilor de tracțiune EV utilizate pe piața de stivuitoare sunt baterii de tracțiune de 2 V, dintre care peste 90% sunt baterii cu plăci tubulare inundate. Acestea sunt utilizate în general pentru transpaleți și stivuitoare în multipli de 6. În cazul în care ești în căutarea unui astfel de tip de baterie verifică oferta magazinului online de specialitate Sorgeti.ro.

 

Există dimensiuni standard de containere pentru baterii de tracțiune pentru producătorii de stivuitoare din diferite țări, pe baza standardelor lor naționale. Majoritatea stivuitoarelor cum ar fi stivuitoare Nilkamal, stivuitoare Godrej, stivuitoare Josts, stivuitoare Toyota, stivuitoare Kion, stivuitoare Hyster etc., vor folosi o dimensiune standard DIN sau BS a celulei bateriei de tracțiune. Această determină dimensiunile exterioare, dispunerea stâlpilor și capacitatea.

Stivuitoarele au containere pentru baterii care au dimensiuni standard bazate pe multiplii dimensiunilor adecvate ale celulei. Aceste dimensiuni sunt de asemenea reglementate, prezentând dimensiunile celulelor și ale containerului așteptate pentru standardele BS și DIN. Considerațiile atunci când alegi o baterie potrivită depășesc simpla alegere a capacității potrivite, ceea ce desigur este critic. Alți factori care influențează alegerea bateriei includ:

 

·       Marca și dimensiunea stivuitorului

·       Durata de funcționare

·       Aplicație

·       Locație

·       Resurse de întreținere

 

 

Proiectarea specificațiilor bateriei de tracțiune este esențială pentru a asigura o funcționare îndelungată și fără probleme. Pentru a realiza acest lucru, există câteva aspecte cheie ale construcției celulei de tracțiune care asigură că acestea sunt capabile să facă față cerințelor legate de garanția bateriei de tracțiune și de funcționarea ciclului. Componentele cheie ale bateriei de tracțiune sunt aliajul de grilă, formula de plumb spongios, chimia materialului activ și metodă de separare, suportul plăcii și piesele de răcire.

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil