Home Servicii Cum se monteaza rapid si eficient gresia?

Cum se monteaza rapid si eficient gresia?

by Dinu Alexandra

Pentru a monta gresie este nevoie, printre altele, si de distantieri de podea de cea mai buna calitate, care sa isi pastreze forma si sa nu se strambe usor. In magazinul online NewFitOut pot fi gasite astfel de accesorii si unelte pentru montarea podelelor din placi ceramice, alaturi de alte produse de cea mai buna calitate, pentru diverse aplicatii din constructii.

Distantieri de podea – pasi pentru montarea gresiei si a faiantei

Montarea gresiei nu este o operatiune complicata, in mod special cand la indemana se afla ghidul potrivit. Indiferent unde va fi montata gresia, fie ca este vorba despre baie, fie despre bucatarie, actiunea se va face in trei etape principale: pregatire, montare si chituire.

Pregatirea podelei pe care se va monta gresia este o etapa importanta, peste care nu trebuie sa se sara. Ulterior se va trece la masurarea suprafetei, prin care, inainte de a fi ales modelul de gresie, trebuie sa se determine exact dimensiunile spatiului care urmeaza sa fie acoperit cu placa ceramica, pentru a cumpara cantitatea necesara.

Inainte de a incepe lucrul, fiecare persoana trebuie sa se asigure ca a cumparat suficient de multa gresie. Pachetele trebuie sa fie desfacute si placile se vor pune pe podea, fiind despartite cu ajutorul unor distantieri de podea.

Cu ajutorul unei pensule se aplica grundul pe toata suprafata. Grundul este un material transparent, care impiedica evaporarea apei din mortar, proces ce face ca placile sa nu se mai lipeasca bine. Dupa ce se aplica grundul se asteapta aproximativ o ora si, dupa ce materialul este complet uscat, se va trece la aplicarea mortarului.

Se va folosi o scandura de aproximativ 5 centimetri care se pune pe podea si se verifica daca sunt pante. Daca suprafata nu este plana va trebui nivelata utilizand material de reparatie. Acest material se usuca in aproximativ 12 ore din momentul aplicarii. Pentru pante mari este important sa se foloseasca material pentru reparatii substantiale.

Cele mai citite articole

Mortarul trebuie intins pe toata suprafata si se va usca in aproximativ 20 de minute din momentul aplicarii, de aceea nu se recomanda lasarea unui timp foarte mare inainte de a monta gresia. Mortarul se intinde pe podea in functie de viteza de lucru.

Dupa ce a fost intins mortarul in strat uniform se va pune prima placa de gresie. Se apasa ferm pentru ca aceasta sa intre bine in mortar.

NewFitOut – montarea placilor de gresie

Pentru ca placile sa fie fixate bine in mortar ele trebuie batute cu un ciocan de cauciuc. In cazul in care se aude un sunet foarte infundat inseamna ca placa este bine pusa.

Se monteaza cea de a doua placa langa prima placa si se vor repeta pasii anterior mentionati. Se va tine cont de pozitia distantierilor. Pentru ca distantierii sa fie de cea mai buna calitate sunt recomandate cele de la NewFitOut.

Cu ajutorul unei mistrii care are varful ascutit se veridica daca mortarul s-a uscat si placile sunt lipite. Se ridica placa si, daca aceasta a fost lipita bine, pe spatele sau va ramane 80% din mortar.

Dupa ce se monteaza primele placi se pun distantierii in zonele de imbinare a placilor, iar gresia se monteaza urmand pasii de mai sus.

Cele mai citite articole

You may also like