Home Viata sanatoasa Cum stii daca ai nevoie de un tratament ortodontic si ce presupune acesta?

Cum stii daca ai nevoie de un tratament ortodontic si ce presupune acesta?

by GetLokal.ro

Pentru o buna sanatate orala, toata lumea trebuie sa isi ingrijeasca dintii si cavitatea bucala in permanenta. Dincolo de periajul de cel putin 2 ori pe zi, utilizarea atei dentare este un obicei care trebuie sa se regaseasca in rutina adolescentilor si a adultilor pentru a se putea bucura de zambete stralucitoare!

Exista insa situatii in care pacientii pot ajunge sa aiba nevoie de un tratament ortodontic, iar inainte de a merge la un specialist in domeniu, trebuie sa fie cat mai bine informati, pentru a sti la ce sa se astepte. In randurile ce urmeaza sunt prezentate detalii importante, care trebuie cunoscute de toata lumea!

Ce este ortodontia?

Pentru inceput, adolescentii si adultii trebuie sa stie ca ortodontia este una dintre cele mai importante ramuri ale medicine, care se ocupa de diagnosticare, preventie, dar si de tratamentele necesare pentru corectarea problemelor de alinere a danturii sau a altor tipuri de probleme care sunt cauzate de o pozitie incorecta a maxilarelor.

Care sunt situatiile in care pacientii au nevoie de un tratament ortodontic?

Cele mai citite articole

Persoanele care au probleme cu dantura trebuie neaparat sa se ocupe de rezolvarea acestora, astfel incat sa poata realiza in mod corect procesul de masticatie si, in acelasi timp sa poata vorbi si rade nestingherite. De exemplu, un tratament ortodontic este necesar atunci cand dintii sunt strambi, pentru ca asa au crescut in mod natural sau atunci acestia au capatat o directie gresita in urma unor traumatisme cranio faciale. Este vorba despre o solutie moderna si interesanta, care nu presupune durere si care se adreseaza unui public extrem de numeros, incepand de la copii de cel putin 7 ani si pana la seniori.

Aparatele dentare

Aparatele dentare se numara printre solutiile ortodontice cele mai des folosite, intrucat aceste dispozitive medicale sunt ideale pentru corectarea danturii. In functie de modul in care sunt realizate, aparatele sunt impartite in fixe si mobile, iar in functie de materialele din care sunt concepute, ele pot fi ceramice, metalice sau din safir.

Important de stiut este ca dupa o prima consulatie si dupa analizele care se impun in fiecare caz, medicii recomanda pacientilor anumite tipuri de modele de aparate. La final, decizia apartine insa exclusiv adultilor care au nevoie sa-si corecteze dantura, in functie de rezultatele pe care si le doresc, dar si in functie de bugetul pe care il au disponibil.

Avantajele purtarii unui aparat dentar

Cei care aleg sa poarte aparate dentare se pot bucura pe termen lung de foarte multe avantaje importante. De exemplu, ei isi pot alinia frumos dintii, pot acoperi golurile dentare, se pot bucura din nou de o vorbire si o masticatie corecta si, bineinteles pot zambi nestingheriti, mandrindu-se de aspectul lor fizic. Mai mult, aparatele dentare nu presupun durere in timpul montarii. Dincolo de faptul ca pacientii vor simti un usor dinsconfort, totul decurge normal si rapid. Cat despre perioada in care trebuie purtate aparatele, aceasta difera de la pacient la pacient, in functie de nevoile personale!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil