Home Utile Cum sunt anvelopele cu protectie de janta?

Cum sunt anvelopele cu protectie de janta?

by GetLokal.ro

Unele modele de anvelope au un element lateral suplimentar numit protectia jantei. Poate fi realizata sub forma unei centuri de cauciuc proeminente sau a unui sigiliu special in aceeasi zona. Scopul acestor anvelope cu protectie pentru janta este de a proteja marginea discului de contactul cu, de exemplu, borduri in timpul manevrei de parcare, deoarece astfel de contacte pot duce la zgarieturi, lovituri si alte deteriorari ale suprafetei pe disc. Pe langa functia de a reduce impactul negativ cu obiectele straine pe disc, anvelopele cu protectie pentru janta sunt mult mai estetice, si, de asemenea, le confera o imagine mai sportiva.

In prezent, protectia pentru janta este un element independent al anvelopei, care nu are marcaje in general acceptate pe pneu si / sau anvelope. In acest sens, o serie de producatori adauga propriul marcaj, care indica protectia pentru janta, in timp ce alti producatori nu indica acest lucru deloc. Exista mai multe abordari si ghidaje pe care, producatorii de anvelope le folosesc atunci cand aplica protectie pentru jante anvelopelor.

Aplicarea protectiei pentru janta

Protectia pentru janta este utilizata pe un anumit model de anvelope, pentru toate dimensiunile disponibile; este utilizata pentru anumite dimensiuni de anvelope, distinse prin caracteristici geometrice (de exemplu, pentru cele cu dimensiuni cu profil redus); este utilizata pentru anumite dimensiuni, selectate pe baza caracteristicilor imaginii (de exemplu, pentru dimensiunile furnizate la configuratia initiala a masinilor sport). Datorita varietatii de abordari, pentru formarea unei oferte de anvelope echipate cu protectie pentru janta, precum si lipsa unui marcaj unificat, este necesar sa consulti un centru profesional de anvelope (sau sa contactati producatorul de anvelope pentru clarificari) daca doresti sa cumperi anvelope cu acest element de protectie. De exemplu, anvelopele Michelin aplica protectia pentru janta, modelelor sport: Pilot Sport 4, Pilot Super Sport, Pilot Sport Cup 2. Protectia pentru janta este un element structural independent al peretelui lateral al pneului, si nu este necesara pentru utilizarea la anvelopele realizate prin tehnologia autoportanta, precum si a anvelopelor cu capacitate crescuta de rulment.

Anvelope cu protectie pentru janta – Calitate

Anumite anvelopele cu protectie pentru janta sunt o dezvoltare complet noua, creata pentru a fi numarul unu din toate punctele de vedere. Acestea pot fi anvelope de vara ultra-rapide pentru masini sport puternice, care intruchipeaza o pasiune pentru viteza, control si siguranta. Protectia pentru janta ofera incredere maxima pe drum si fiabilitate in utilizare. Utilizarea tehnologiilor moderne, pe care unii producatori le ofera, se dezvolta constant de multi ani si asigura cea mai inalta controlabilitate pe suprafete uscate si ude, precum si cea mai scurta distanta de oprire in orice conditii meteorologice. Stabilitate extrema la viteze este cauzata de o anumita tehnologie, care implica utilizarea unui strat aramid-nailon. Controlul maxim al directiei in coturi este determinat de schema de rulare optima pentru distribuirea presiunii.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil