Home Utile Cum te poti bucura mai mult timp de propria masina? 3 Secrete ale unei bune intretineri!

Cum te poti bucura mai mult timp de propria masina? 3 Secrete ale unei bune intretineri!

by GetLokal.ro

Masinile, indiferent de brand-ul sau de specificatiile de sub capota reprezinta investitii pe care le facem in general pe termen mediu sau lung. In prezent, producatorii de autoturisme depun eforturi sustinute pentru a crea automobile cat mai performante si mai fiabile, insa fara o intretinere corecta, niciun automobil existent nu poate rezista cu brio in timp. Probabil ca nu mai vine ca o noutate pentru absolut niciun sofer faptul ca durata de viata a unei masini depinde intr-o mare masura de modul in care este intretinuta, dar si de conduita soferului. Componentele unei masini au o durata de viata limitata, insa daca sunt intretinute corespunzator, aceasta poate fi prelungita semnificativ, fiind reduse astfel si numeroase cheltuieli aferente reparatiilor sau inlocuirii. 

Intretinerea corespunzatoare a unei masini trebuie privit ca un proces avand in vedere ca exista o varietate larga de modalitati prin care putem avea grija de propriile autovehicule. Pentru ca este firesc sa dorim sa ne protejam cat mai bine investitiile, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de ajutor in intretinerea corespunzatoare a acesteia. Iata 3 dintre cele mai importante secrete! 

Verifica periodic starea componentelor masinii

Una dintre cele mai simple modalitati prin care poti preveni defectiunile majore este prin a verifica in mod regulat care este starea de functionare a anumite componente. Exista numeroase componente ce sunt supuse in mod constant uzurii, astfel ca acestea ar trebui sa beneficieze de o atentie mai sporita. Placutele de frana, bateria, rulmentii sau discurile de frana reprezinta doar cateva exemple de componente ce necesita o atentie mai aparte. Din fericire insa, in cazul in care se defecteaza, acestea pot fi gasite cu usurinta in prezent. Rulmentii pot fi gasiti intr-o gama larga la www.Rulmentika.ro, in timp ce bateriile auto po fi achizitionate la preturi speciale de la www.Neobat.ro. 

Adaptarea stilului de condus

Rareori ne gandim la uzura atunci cand apasam pedala de acceleratie mai mult decat este necesar sau atunci cand intregul stil de condus este agresiv. In cazul ambelor situatii, ne vom alege cu o uzura prematura a componentelor, motiv pentru care adaptarea stilului de condus (trecerea la cel preventiv), reprezinta una dintre cele mai inspirate decizii pe care le poti lua in vederea prelungirii duratei de viata a componentelor masinii, dar si pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.

Igienizarea constanta

Intretinerea corespunzatoare a unei masini, presupune totodata si o igienizare corecta, realizata in mod constant. Ori de cate ori anumite suprafete din interiorul sau exteriorul masinii se murdaresc, este esential ca acestea sa fie curatate cat mai curand posibil. In acest fel, murdaria va fi si mai usor de indeparta si nu va avea vreun impact negativ asupra calitatii unor materiale si componente ale masinii. In acest proces de curatare, este absolut esential sa utilizezi produse de curatare de calitate, concepute special pentru suprafetele si zonele pe care le vei igieniza. Nu uita sa faci acest lucru in mod regulat pentru celem ai bune rezultate!  

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like