Home Servicii De ce să apelezi la o firmă pentru remorcarea mașinii personale?

De ce să apelezi la o firmă pentru remorcarea mașinii personale?

by Dinu Alexandra

Dacă vehiculul dvs. este imobilizat în urma unei defecțiuni sau a unui accident, mai mult sau mai puțin grav, cel mai indicat este ca să contactați prin telefon o firmă specializată în tractări auto serioasă. Ultimul lucru pe care îl doriți în respectiva situație dificilă este să apară și alte probleme mecanice suplimentare la mașina dvs. determinate de o remorcare neprofesionistă.

Datorită celor mai recente evoluții tehnologice legate de era digitală, puteți solicita acum un serviciu de tractări auto performant, inclusiv prin aplicații smartphone, care vor avea avantajul de a vă putea geolocaliza imediat.

Persoana de la dispeceratul firmei va putea desemna cu rapiditate o echipă de remorcaj care să ajungă la dvs. mai operativ decât ați îndrăzni chiar să sperați.

În caz de defecțiune, un profesionist în remorcări va da un prim diagnostic și va încerca să remedieze problemele tehnice la fața locului, pentru a vă permite să reveniți rapid pe drum. Dacă nu este posibilă depanarea pe moment, va tracta cu maximă operativitate mașina de acolo până la service.

Ce e drept, asistența vehiculului dvs. este oferită acum de majoritatea companiilor de asigurări ca o parte parte integrantă sau facultativă a contractului încheiat.

Contractul dvs. vă oferă asistență tehnică legată de stricarea autovehiculului dvs. în trafic, ba uneori puteți primi, de asemenea, asistență medicală în caz de vătămare sau de boală (în funcție de clauzele contractuale stabilite). Suportul pentru șoferi este disponibil întotdeauna tot anul, 7/7 zile și 24/24 ore și este furnizat de acele firme de servicii auto care colaborează cu respectiva companie de asigurări, după verificarea drepturilor dvs. legale de asigurat.

Mulți producătorii cunoscuți de autovehicule oferă și ei asistență în cazul unei defecțiuni petrecute în perioada de garanție a autovehiculului. De asemenea, se pot achiziționa servicii de asistență tehnică suplimentară direct de la rețelele de distribuitori auto pentru a menține aceste facilități de natură tehnică și dincolo de perioada de garanție.

Totuși, dacă aveți o mașină second hand, spre exemplu, puteți apela cu încredere la o firmă de tractări. Experiența îndelungată în domeniu va fi un argument puternic în alegerea pe care urmează ca să o faceți, deoarece este o garanție că veți beneficia de servicii de tractare auto calitative, că se vor utiliza echipamente de remorcare potrivite manevrate cu iscusință de către profesioniști adevărați.

Motive ca să apelezi la un serviciu de tractări auto

– remorcarea se va efectua cu maximă rapiditate;

– tariful pentru o operațiune de tractare nu este atât de mare precum vă imaginați, chiar vi-l puteți permite (a se vedea lista de prețuri a firmei de remorcaj aleasă);

– o firmă de tractări bună are un dispecerat non-stop, motiv pentru care puteți contacta firma în orice moment, exact când aveți nevoie de un remorcaj auto profesionist; 

– o companie bună ce oferă servicii de acest gen are în dotare toate echipamentele necesare pentru încărcarea și tractarea în siguranță a diverselor tipuri de autovehicule (inclusiv mașini de remorcare de tonaj diferit);

– șoferii aflați în dificultate pot beneficia chiar și de servicii auxiliare: asistență auto, anumite piese de schimb etc.

Avantajul un serviciu de asistență rutieră de calitate

Asistența în trafic oferită de companiile de remorcaj este extrem de utilă uneori, deoarece vă protejează de problemele neprevăzute care pot apărea adesea. Asistența rutieră acoperă o gamă largă de probleme, indiferent dacă mașina dvs. suferă de probleme minore sau chiar mai grave. Este bine ca ele să fie rezolvate, în limita posibilităților la fața locului, anterior remorcării până la cel mai apropiat centru de service auto. Exemple de problemele minore? Alimentarea cu combustibilul potrivit, schimbarea unei anvelope etc. Pentru probleme majore, asistența rutieră poate fi chiar un instrument de salvare a vieții șoferului, pasagerilor sau a altor participanți la trafic: un alternator rupt, un carburator blocat sau o altă problemă mecanică sau electrică mai gravă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like