Home Viata sanatoasa De ce trebuie să mergi la controale optometrice regulate?

De ce trebuie să mergi la controale optometrice regulate?

by GetLokal.ro

De ce trebuie să mergi la controale optometrice regulate?

Indiferent de vârstă sau sex, sănătatea ochilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru oricare dintre noi. Există mai multe măsuri pe care le poți lua pentru a-ți menține sănătatea vizuală, dar una dintre cele mai importante este, cu siguranță, efectuarea de controale optometrice regulate. De ce ar trebui să faci periodic un astfel de control vei descoperi în rândurile de mai jos. 

Pentru a depista la timp eventualele probleme de vedere

Controlul regulat al vederii la un optometrist este esențial pentru sănătatea ochilor noștri. Aceasta este o măsură preventivă crucială care ne poate ajuta să depistăm la timp diversele probleme de vedere, indiferent dacă prezentăm sau nu simptome evidente.

La urma urmei, nu trebuie să uităm că simptomele precoce ale problemelor de vedere sunt adesea subtile și pot fi ușor trecute cu vederea sau puse pe seama altor cauze. În lipsa unei control optometric, multe dintre afecțiunile responsabile de apariția acestor simptome pot rămâne nediagnosticate mai mult timp decât ar fi indicat, ceea ce permite agravarea lor și întârzie tratarea lor.[1][2]

Fă-ți deci un obicei din a merge periodic la un control optometric de specialitate în Craiova – poate contribui mai mult decât ți-ai fi putut închipui la menținerea unei bune sănătăți vizuale și poate face diferența între a avea o vedere bună pe termen lung și a dezvolta probleme de vedere grave care ar fi putut fi prevenite sau cel puțin tratate mult mai ușor dacă ar fi fost depistate mai devreme.

Pentru a corecta eficient viciile de refracție

Viciile de refracție sunt probleme de vedere comune ce includ miopia (vederea neclară la distanță), hipermetropia (vederea neclară la apropiere) și astigmatismul (vederea neclară la orice distanță). Controalele optometrice regulate joacă un rol important nu doar în depistarea la timp a acestora, ci și în corecția lor.

Metodele de corectare a viciilor de refracție sunt variate, dar cele mai comune sunt ochelarii de vedere și lentilele de contact. Fiecare dintre ele are propriile avantaje și dezavantaje. Care dintre ele ți se potrivește cel mai bine poți afla de la optometrist.

Cele mai citite articole

El poate realiza un examen complet al ochilor pentru a determina tipul și gradul viciului de refracție. În funcție de nevoile tale vizuale, îți va elibera apoi o rețetă pentru ochelari de vedere sau, după caz, lentile de contact, rețetă ce include valoarea dioptriilor și toate celelalte informații necesare pentru a face cea mai bună alegere. 

Atenție! Rețeta pentru ochelari de vedere este diferită de cea pentru lentile de contact.[1][2]

Pentru a monitoriza sănătatea vederii tale

Nu în ultimul rând, controlul optometric are și rolul de monitorizare a sănătății generale a ochilor. Existe multiple afecțiuni care pot avea consecințe și asupra sănătății tale vizuale. În plus, îmbătrânirea poate afecta ea și vederea. De altfel, schimbările de vedere de-a lungul timpului sunt frecvent întâlnite.

Dacă nu ai nevoie acum de ochelari de vedere, nu înseamnă că nu vei avea niciodată. Dacă deja porți ochelari de vedere, este foarte posibil ca dioptriile să ți se schimbe la un moment dat, ceea ce impune o actualizare a prescripției pentru ochelari/lentile de contact. 

În ambele cazuri, controalele optometrice regulate permit depistarea eventualelor probleme sau schimbări la timp și luarea măsurilor necesare pentru tratarea acestora.[1][2] Poți beneficia gratuit de astfel de controale în magazinul Lensa din Promenada Mall Craiova

Controlul optometric regulat este esențial pentru menținerea sănătății ochilor și depistarea precoce a problemelor de vedere. Acesta permite corectarea eficientă a viciilor de refracție și monitorizarea constantă a sănătății vederii. Nu aștepta apariția simptomelor pentru a-ți verifica vederea! Protejează-ți sănătatea vizuală prin controale optometrice periodice. 

Bibliografie: 

  1. „Eye Exam: Vision Testing & What to Expect”, Cleveland Clinic, 2020, my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/10738-eye-exam-what-to-expect. Accessed 28 Dec. 2023.
  2. „The Eye Exam”, The Canadian Association of Optometrists, 2023, opto.ca/eye-health-library/eye-exam. Accessed 28 Dec. 2023.

Cele mai citite articole

You may also like