Home Servicii Dezinsectia si deratizarea – doua servicii importante pentru sanatatea ta si a mediului inconjurator

Dezinsectia si deratizarea – doua servicii importante pentru sanatatea ta si a mediului inconjurator

by Dinu Alexandra

Dezinsectia si deratizarea sunt doua procese extrem de importante in eliminarea daunatorilor care pot periclita sanatatea si bunastarea ta si a familiei tale, precum si a mediului inconjurator. Avand in vedere ca marile orase genereaza cantitati impresionante de deseuri menajere si nu numai, acestea favorizeaza si inmultirea rozatoarelor si a gandacilor, fapt ce pune in pericol sanatatea locuitorilor din orase, dar si ecosistemele.

Altfel spus, neefectuarea unor servicii regulate de dezinsectie si deratizare duce la inmultirea necontrolata rozatoarelor si formarea coloniilor de gandaci, cu efecte nefaste asupra starii de sanatate, dar si a confortului. Astfel, este mai mult decat indicat sa se efectueze operatiunile de deratizare si dezinsectie in mod regulat si corect.

Ce autorizatii trebuie sa aiba o firma de dezinsectie si deratizare autorizata?

Inainte de a apela la o firma de dezinsectie si deratizare in Bucuresti, spre exemplu, este bine sa verifici daca detine urmatoarele autorizatii pentru efectuarea serviciilor:

  • Autorizatie de la Primarie;

  • Autorizatie de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;

  • Autorizatie de la Directia de Sanatate Publica;

  • Autorizatie de la MAI – Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase;

  • Autorizatie de la ITM.

Dincolo de aceste autorizatii, toate aceste firme dezinsectie Bucuresti, spre exemplu, trebuia sa aiba si certificarile ISO 9001 (ce garanteaza functionarea conform standardelor internationale de calitate) si ISO 14001 (ce garanteaza respectarea standardelor de protectie a mediului).

La fel de importante sunt si tarifele practicate. Altfel spus, nu exista un tarif standard, ci unul stabilit in functie de suprafata infestata de daunatori, gradul de infestare, tipul de daunatori, tehnologia utilizata, dar si domeniul de activitate al solicitantului.

Ce trebuie sa stii despre deratizare?

Prin deratizare se inteleg toate masurile luate pentru stoparea inmultirii rozatoarelor, a soarecilor si a sobolanilor.Procesul implica amplasarea de capcane, momeli raticide, statii de intoxicare in locuri-cheie. Solutiile folosite sunt daunatoare atat pentru soareci si sobolani cat si pentru alte mamifere, de accea trebuie aplicate cu atentie.

De regula, companiile care efectueaza servicii de deratizare inspecteaza cu atentia zona, pentru a descoperi punctele prin care se favorizeaza inmultirea acestor animale: ghene de gunoi, subsoluri, beciuri cu umiditate ridicata. Apoi, se trece la planul de actiune, intocmit si monitorizat de veterinari specializati, folosind instrumentele specifice.

Ce trebuie sa stii despre dezinsectie?

Insectele si gandacii pot provoca o multime de probleme de sanatate, de la alergii, la boli respiratorii. Aici intervine procesul de dezinsectie, respectiv aplicarea de substante, in mod regulat, pentru starpirea coloniilor formate, dar si a oualelor, in vederea combaterii acestora. Periodic locuinta, scara blocului, subsolul, mansarda trebuie supuse la tratamente specifice care impiedica dezvoltarea gandacilor.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like