Home Utile Eficiență energetică la birou: cum să reduci costurile și să protejezi mediul

Eficiență energetică la birou: cum să reduci costurile și să protejezi mediul

by GetLokal.ro

Dacă ai un spațiu de birouri, probabil știi deja cât de mari pot fi costurile cu energia electrică, dar ai putea fi surprins să afli cât de mult poți economisi prin îmbunătățirea eficienței energetice. Nu numai că economisirea energiei este benefică pentru mediu, dar ajută și la minimizarea costurilor și creșterea profitabilității afacerii tale.

În cadrul unui business, birourile reprezintă locul de desfășurare a activității pentru angajați. Prin urmare, întreaga echipă împărtășește responsabilitatea pentru consumul de energie generat. Îmbunătățirea eficienței energetice poate începe prin observarea și ajustarea obiceiurilor de consum ale angajaților. 

6 sfaturi pentru a optimiza consumul de energie electrică la birou

  1. Înlocuiește becurile incandescente cu cele cu LED-uri. Acestea consumă mult mai puțină energie și durează mai mult decât becurile convenționale. Înlocuirea lor este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a reduce consumul de energie electrică la birou. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de forme și dimensiuni.
  2. Oprește și deconectează echipamentele și dispozitivele când nu sunt în uz, deoarece acestea continuă să consume energie chiar și atunci când nu sunt folosite. 
  3. Setează monitoarele calculatoarelor să se stingă automat după un anumit interval de inactivitate, în loc să rămână mereu pornite. În plus, utilizează un program de economisire a energiei care să reducă luminozitatea ecranului în funcție de luminozitatea ambientală și să întrerupă alimentarea dispozitivului în timpul pauzelor prelungite.
  4. Instalează un termostat inteligent pentru ajustarea automată a temperaturii încăperii, ținând cont de nevoile de confort termic, programele de utilizare ale biroului și condițiile externe.
  5. Înlocuiește dispozitivele vechi cu modele mai noi, mai eficiente din punct de vedere energetic. Cele mai recente modele de calculatoare, imprimante, aparate de aer condiționat sau sisteme de iluminat prezintă ratinguri mai bune de eficiență energetică.
  6. Promovează cultura de a economisi energia electrică în rândul angajaților prin organizarea unor campanii de conștientizare și de formare pe tema optimizării consumului de energie. Acest lucru poate contribui la creșterea gradului de responsabilitate și la adoptarea unor obiceiuri de utilizare a energiei electrice mai durabile și mai ecologice.

Cele mai citite articole

Pe lângă interesul pentru optimizarea consumului de energie electrică, antreprenorii pun accent și pe costul energiei electrice. Acesta reprezintă o componentă importantă a costurilor de funcționare pentru multe companii și poate afecta în mod direct profitabilitatea afacerii.

Interesul antreprenorilor pentru prețul/ kWh a devenit în prezent destul de pronunțat. Pe fondul evoluției prețurilor la energie electrică, antreprenorii sunt îngrijorați că valorile ridicate vor avea efecte negative asupra activității. 

Însă, având în vedere plafonarea prețurilor, în prezent prețul plătit de fiecare client este același, indiferent de ofertă. CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României oferă antreprenorilor produse de energie electrică și gaze naturale, aliniate nevoile lor de consum. În plus, pe www.cezinfo.ro, clienții regăsesc informații despre plafonarea prețurilor la energie și chiar un manual de eficiență energetică, cu sfaturi simple privind modul sigur de optimizare a consumului de energie.

Cele mai citite articole

You may also like