Home Utile Experiențe care te ajută să îți alegi meseria

Experiențe care te ajută să îți alegi meseria

by GetLokal.ro

Ne-am tot gândit în ultimul timp că experiențele pe care ți le prezentăm pe blog drept cadouri ideale pentru parteneri sau persoane dragi din viața ta pot fi la fel de bine experiențe care îți pot ghida parcursul profesional. Așa că, am ales să vorbim astăzi în detaliu despre două experiențe pe care le poți încerca pentru a-ți da seama dacă o anumită meserie ți se potrivește sau nu. 

Pilot pentru o zi într-un simulator de zbor

Una dintre experiențele cele mai apreciate de clienții noștri este pilot pentru o zi în cadrul unui simulator Jetav de zbor. Poți să experimentezi pilotajul la manșa unui avion, să exersezi decolarea și aterizarea din diverse zone ale lumii și să simți cum îți crește adrenalina în momentul în care te confrunți cu situații speciale care necesită o viteză mare de reacție – Ce faci dacă unul dintre motoare îți cedează sau dacă începe brusc o furtună? Cum aterizezi în siguranță? O astfel de experiență îți poate da de gândit și te poate îndrepta către o carieră de pilot. 

Simulatorul respectă cockpit-ul de avion în cel mai mic detaliu – ai toate butoanele, indicatoarele și luminițele la dispoziția ta. Într-un astfel de simulator sunt trimiși toți piloții periodic, o dată la 6 luni, pentru a fi testați. Vei trece prin toate etapele prin care trece un pilot înaintea oricărei curse – îți alegi ruta, începi pregătirea pentru decolare cu bifarea tuturor verificărilor necesare, decolezi și aterizezi în cele mai bune condiții. Pe tot parcursul zborului vei auzi exact zgomotele de fundal pe care orice pilot le aude, vei fi nevoit să iei decizii rapide, dar vei avea timp și să te relaxezi și să te bucuri de priveliștea spectaculoasă.

Lunetist sau polițist?

Dacă vrei să afli cât de bine mânuiești arma și cât de bine ochești ținta, te invităm într-un poligon de tragere! Tragerile la mare distanță într-un poligon outdoor sunt ideale pentru cei care vor să își întreacă limitele. Atunci când ai în mână o pușcă cu lentă și știi că eroarea la tragere se măsoară în zecimi de milimetru, adrenalina va începe să îți curgă din ce în ce mai tare prin vene, arma folosită îți va da din ce în ce mai multă încredere în tine, punctul ochit este lovit, iar la final poate îți va trece prin cap gândul că ți-ai dori să devii lunetist sau sportiv de performanță. 

Gândește-te cum ar fi să te pregătești 18-20 ani din viață pentru o anumită meserie și apoi să încerci o astfel de experiență care să îți schimbe total cursul vieții! O poveste demnă de spus copiilor, dar și nepoților – peste câțiva zeci de ani cine știe ce fel de experiențe vor ghida parcursul profesional al tinerilor. Până atunci, să ne bucurăm de cele pe care le avem acum, și sunt destule.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like