Home Evenimente Expoziție de Reptile Vii în București @Reptiland

Expoziție de Reptile Vii în București @Reptiland

by GetLokal.ro

O nouă atracție pentru copii și adulți, deopotrivă, s-a inaugurat recent în București: Reptiland

Indiferent că ai sau nu o pasiune pentru reptile, Reptiland București este un loc care îți va stârni curiozitatea pentru aceste creaturi și te va fermeca prin unicitatea și ingeniozitatea proiectului.

Pe o suprafață de 1000 mp sunt plasate terarii și vivarii de dimensiuni medii și mari, automatizate, în care își au casa peste 40 de specii de reptile vii din toate colțurile lumii. 

O imagine care conține mamifer, șopârlă, reptilă, Reptilă cu solziDescriere generată automat
O imagine care conține mamifer, reptilă, șarpe, verdeDescriere generată automat
O imagine care conține mamifer, reptilă, reptilă crocodiliană, Reptilă cu solziDescriere generată automat
O imagine care conține reptilă, Reptilă cu solzi, amfibian, șopârlăDescriere generată automat

De fapt, Reptiland București este mai mult decât o expoziție de reptile! O echipă multidisciplinară, formată din ingineri horticoli, medici veterinari, arhitecți, sunetiști și luminiști, au recreat microclimate în care sunt reproduse toate condițiile în care fiecare specie de reptilă trăiește, la nivel de temperatură, umiditate, vegetație, lumină. La Reptiland, plantele exotice și reptilele au asigurate mediul perfect de dezvoltare, au spațiu suficient, iar vizitatorii le pot observa în siguranță și pot afla informații despre acestea. 

Reptiland București recreează fragmente din jungla amazoniană chiar în inima junglei urbane! 

Cele mai citite articole

Găsim pe internet numeroase informații și curiozități despre Reptile, dar altceva e când le vezi cu ochii tăi, în habitatul lor! Am putea spune că la Reptiland vezi Discovery în direct, nu prin ecrane de televizor, laptop sau smartphone! Este o oportunitate excelentă de a stârni curiozitatea copiilor și adolescenților și de a învăța într-un mod distractiv și interactiv. 

O imagine care conține reptilă, Reptilă cu solzi, Iguania, AnoleDescriere generată automat
O imagine care conține mamifer, broască țestoasă, reptilă, țestoasăDescriere generată automat

Iată doar câteva exemple de reptile pe care le poți cunoaște la Reptiland București:

  • Piton reticulat – cel mai mare exemplar expus de Piton Reticulat din România (7 ani, 5 metri, 45 de kg).
  • Gecko – singurele șopârle care au voce și emit sunete specifice. Șopârlele Gecko se pot cățăra pe orice suprafață, putând urca pe pereți și chiar sta pe tavan. Aceste șopârle se găsesc mai peste tot în lume, în zonele cu un climat cald. 
  • Șopârla Basiliscus Plumifrons (Green Basilisk) – specie de șopârlă omnivoră,  originară din America Centrală.  Atrage prin coloritul său, de un verde strălucitor, cu ochi galbeni strălucitori și mici pete albăstrui de-a lungul crestei dorsale. Masculii au trei creste: una pe cap, una pe spate și una pe coadă, în timp ce femelele au doar o creastă pe cap.
  • Dragonul cu barbă – șopârlă originară din regiunile aride până la semiaride din estul și centrul Australiei. Adulții acestei specii pot atinge o lungime de până la 60 cm, coada reprezentând mai mult de jumătate. Dragonii cu barbă variază foarte mult la culoare: maro, maro-roșcat, roșu, galben, alb și portocaliu.
  • Dragonul de apă chinezesc –  originar din China și Asia de Sud-Est continentală, Thailanda, Vietnam, Laos, Cambodgia și Birmania. Este activ în timpul zilei și își petrec cea mai mare parte a timpului în copaci. Are capul în formă triunghiulară, iar culoarea variază în nuanțe de verde deschis până la verde închis. Cresc, de obicei, până la dimensiunea de 1m.
  • Iguana Verde are pielea acoperită de solzi duri, are gheare puternice, dinți ascuțiți și fălci masive. Lungimea iguanei verzi atinge 1.5-2 m, din care jumătate este coada. Specie nativă în America Centrală şi America de Sud, pe numeroase insule din Caraibe şi de pe coasta estică a Pacificului.
  • Iguana Roșie – specie terestră și semi-acvatică, originară din stepele stâncoase și din habitatul pădurilor deschise din Africa de Sud și de Est. Are culoarea roșie sau portocalie și capul și zona burții verzui.
  • Tegu alb-negru argentinian, cunoscut și sub numele de tegu uriaș argentinian, tegu alb-negru sau tegu uriașo specie de șopârlă omnivoră care locuiește în pădurile tropicale, savanele și semi-deșerturile din estul și centrul Americii de Sud.

Indiferent dacă ești iubitor de reptile sau pur și simplu curios să descoperi o lume nouă, expoziția permanentă de reptile vii te așteaptă. 

Adresă: Bulevardul Expoziției, nr 1C, București, 012244 (vis-a-vis de parcarea Romexpo)

Program: Luni – Duminică, 10:00 – 20:00

Cele mai citite articole

You may also like