Home Calatorii Extra Grecia – 9 motive să vizitezi Peloponez, o destinație mai puțin cunoscută din Grecia

Extra Grecia – 9 motive să vizitezi Peloponez, o destinație mai puțin cunoscută din Grecia

by GetLokal.ro

Peloponez, o destinație încântătoare localizată la aproximativ o oră de mers cu mașina de capitala Greciei, oferă o multitudine de situri istorice, o cultură de o frumusețe spectaculoasă la care probabil, nu te-ai gândit niciodată că poți găsi.

Există multe motive pentru care această regiune a Greciei, mai puțin cunoscută de turiștii care caută un sejur în țara elenă, este una pe care nu trebuie să o ratezi! Să aruncăm o privire la cele 9 motive pentru care vei avea o excursie de neuitat în Peloponez vara aceasta!

O arheologie încântătoare

În zona de vest a regiunii Peloponez există unul dintre cele mai importante situri arheologice – Olympia. La Olympia, ai ocazia să te așezi în același loc în care spectatorii antici au luat parte la primele Jocuri Olimpice în anul 776 î.Hr.

În aceeași zonă poți explora ruinele templului lui Zeus căruia i-au fost dedicate jocurile pentru aproape 1.000 de ani.

Plimbări și priveliști minunate

Pentru călătorii pasionați de priveliști, fotografii și de a visa cu ochii deschiși, regiunea Peloponez te conduce în lumea misterioasă a munților străbătuți de păduri dese de conifere, stejari și desigur, măslini. Multe specii diferite de păsări și mamifere mici locuiesc în acest paradis nealterat de industrie.

Potecile, unele foarte vechi și altele recent înființate, traversează peisajul, conducând turistul pe lângă bisericile ascunse și rămășițele antice.

Castele enigmatice

De-a lungul coastei încrețite a Peloponezului, au fost ridicate o multitudine de castele și cetăți pentru protecție.

La Metoni, venețienii au construit un complex imens legat printr-un pod cu 14 arcuri. La Nafplio, spectaculoasa cetate Palamidi se profilează deasupra orașului, iar castelele Koroni și Pylos merită, de asemenea, vizitate în acest sejur.

Plaje încântătoare

Trebuie neapărat să te bucuri de plajele pe care această regiune le are de oferit! Mările sunt curate, de culoarea unui albastru pulbere, iar plajele diferă în funcție de popularitate. S-ar putea chiar să găsești o plajă neatinsă de nimeni înainte de tine!

Dacă ești pasionat de viața acvatică, neapărat să mergi la Metamorfosi, unde s-ar putea să vezi delfinii în toată splendoarea lor.

Tururi în podgorii și degustări de vin

Cele mai citite articole

O modalitate perfectă de a cunoaște frumoasa regiune Peloponez din Grecia este să te bucuri de un tur uimitor în podgoriile de vin în timpul sejurului.

Este bine cunoscut faptul că Grecia este în sine una dintre cele mai vechi regiuni producătoare de vin din lume, după ce a început cultivarea podgoriilor în urmă cu peste 6.500 de ani.

Peșteri captivante

Atât geologii, cât și turiștii sunt atrași de cele mai frumoase peșteri din sudul Peloponezului.

La baza peșterii Diros se pun la dispoziție bărci mici pentru a explora pasajele unde galeriile formațiunilor stâncoase sunt reflectate în apă.

Stațiuni relaxante

În Peloponez, „stațiunile” înseamnă, de fapt, sătucuri micuțe de pescari sau orașe frumoase născute în epoca venețiană.

Stoupa, o stațiune înconjurată de plantații de măslini, este probabil cel mai cunoscut loc de vacanță. Alte locații idilice includ liniștita Finikounda, Kardamyli – iubită de artiști –  și Chrani, cu vederi minunate la mare.

În ultimii ani, Porto Heli a devenit una dintre cele mai luxoase destinații din Grecia, cu hoteluri superbe în Peloponez.

Lacuri nemaivăzute

Micul defileu Polylimnio, la o distanță scurtă de Kalamata, pune la dispoziția turiștilor mai multe lacuri verzi în care te poți scălda în valuri create de fluxul de cascade.

Mai la nord, râul Neda se revarsă printr-un defileu de bazine de cristal și cascade care nu trebuie nicidecum ratat!

Peloponez este pentru toată lumea!

Regiunea Peloponez este cunoscută pentru varietatea de activități, precum și pentru peisajul divers. De la drumeții prin păduri la degustari de vin, există într-adevăr ceva de făcut pentru toată lumea!

Bucură-te de apele uluitoare ale golfurilor Corint, Patras, Saronic, Messinia, Argolida și Laconia. Experimentează climatul divers al Peloponezului, variind de la estul mai puțin umed până la climatul mai rece, cu zăpadă și vegetație bogată în părțile centrale și mai muntoase ale regiunii și de ploile și vremea caldă din vest!

Cele mai citite articole

You may also like