Home Film Filme straine filmate in Romania

Filme straine filmate in Romania

by GetLokal.ro

Filme straine filmate in Romania

In 2018 s-a filmat in Romania „The Nun” – productie hollywoodiana a carei actiune se petrece în Transilvania anului 1952. intr-o abatie bantuita. Nu e prima pelicula straina filmata pe plaiuri mioritice, Romania stand deja bine la capitolul locatii unde s-au turnat filme straine de impact.

Prin urmare, Romania „a aparut in filme”  si  chiar o sa vedem – si revedem – in care mai exact.

Cold Mountain (2003)

Castigător al unui premiu Oscar (Cea mai buna actrita intr-un rol secundar – Renée Zellweger), „Cold Mountain” a adus in Romania nume precum Jude Law, Nicole Kidman, Natalie Portman s,a.

Filmarile s-au desfasurat aproape integral la noi, celebra fiind  scena de lupta de la Petersburg, Virginia, care are loc de fapt la o fermă de langa satul Potigrafu – de langaBucuresti. Mai sunt in film de asemenea scene filmate langa Rasnov si la Zarnesti.

Seed of Chucky (2004)

Papusa ucigasa Chucky si-a continuat crimele in Romania, chiar daca actiunea filmului e plasata la Hollywood.

Producătorii s-au folosit cel mai mult de platourile studioului Castel Film din judetul Ilfov.

Borat (2006)

Poate va aduceti aminte de scandalul legat de acest film si Romania. Si anume cand satenii din Glod (județul Dâmbovița) au descoperit că Sacha Baron Cohen ii pacalise in timpul vizitei sale.

Ei intelesesera ca „Borat” avea sa fie un documentar despre satul lor. Actorul a prezentat Glodul ca fiind satul sau natal din Kazahstan.

Youth Without Youth (2007)

Pelicula „Youth Without Youth” (2007) are mult spirit romanesc in ea. In primul rand, scenariul a fost realizat dupa o poveste fantastica scrisa de Mircea Eliade („Tinerete fara tinerete”): un profesor (alias Dominic Matei) este lovit de traznet si „intinereste” brusc si ciudat cu 40 de ani.

De aici, o sumedenie de intamplari si situatii ciudate. In al doilea rand, regizorul Francis Ford Coppola a oferit o parte din roluri catorva actori romani: Alexandra Maria Lara, Adrian Pintea si Marcel Iures. Iar in al treilea rand, cinci orase din Romania au fost alese sa reprezinte anumite cadre din film. Este vorba despre Sinaia, Constanta, Bucuresti, Piatra Neamt si Brasov.

Cele mai citite articole

The Brothers Bloom (2008)

Povestea a doi escroci – intruchipati de Mark Ruffalo și Adrien Brody a fost filmata, printre altele,  la Bucuresti si Comarnic, dar si la Castelul Peleș.

Intr-o secventa a filmului apare si Cazinoul din Constanta.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)

Distributia filmului include si cativa actori romani:  Cristi Iacob, Valentin Popescu, Sorin Tofan, Constantin Puşcaşu şi Ioan Andrei Ionescu.

The Expendables 3 (2014)

Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren  au „petrecut” o  saptamana in Bucuresti, filmand prin Centrul Vechi, pe la Arcul de Triumf , ori pe  bd. Expoziției.

War Dogs (2016)
Chiar daca scenariul spune ca actiunea s-ar desfasura in Albania, nu in Romania…

 

Killing Eve (2018)

Un serial marca BBC, ale carui filmari s-au perindat si prin Romania. Un film cu Sandra Oh si Jodie Comer în rolurile principale.

Exista mai multe scene filmate in Bucuresti, la Piata Muncii, pe Bd. Dinicu Golescu, la Gara de Nord, si in plus scene filmate pe la Giurgiu.

Cele mai citite articole

You may also like