Home Instituția Prefectului Județul Brașov

Instituția Prefectului Județul Brașov

by GetLokal.ro

Contact - Instituția Prefectului Județul Brașov

Adresa: Bulevardul Eroilor 5, Brasov, jud. Brasov, Romania
Telefon: 0268 470 220
Fax: 0268.475.105
Email: petitii@prefecturabrasov.ro
Website: https://bv.prefectura.mai.gov.ro

Harta - Instituția Prefectului Județul Brașov

Descriere - Instituția Prefectului Județul Brașov

Prefectura Brașov este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Brașov și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată în Prefectura Brașov sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Brașov permite lucrul cu publicul de luni până joi în intervalul orar 08:00 -16:30, iar vinerea acesta se derulează doar până la ora 14:00.

Programul de audiențe în Prefectura Brașov este suspendat pe perioada stării de alertă, singura excepție reprezentându-o cazurile de o gravitate extremă. În schimb se pot depune petiții pe e-mail la adresele de e-mail din pagina web a instituției.Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.

banner desktop banner mobil