Home Instituția Prefectului Județul Covasna

Instituția Prefectului Județul Covasna

by GetLokal.ro

Contact - Instituția Prefectului Județul Covasna

Adresa: Piața Libertății, nr. 6, Sfantu Gheorghe, jud, Covasna, Romania
Telefon: 0267 315 444
Fax: 0267 315 191
Email: cabinetulprefectului@prefecturacv.ro
Website:

Harta - Instituția Prefectului Județul Covasna

Descriere - Instituția Prefectului Județul Covasna

Prefectura Covasna este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Covasna și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.
Totodată în Prefectura Covasna sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Covasna permite lucrul cu publicul lunea, marțea, joia și vinerea în intervalul orar 08:00 -16:30, joia, acesta fiind prelungit până la ora 18:30.

Programul de audiențe în Prefectura Covasna este asigurat de prefect în fiecare zi de luni, în intervalul orar 12:00 – 15:00, la sediul instituției. Subprefectului județului acordă audiențe în fiecare joi, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.