Home Instituția Prefectului – MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Instituția Prefectului – MUNICIPIUL BUCUREȘTI

by GetLokal.ro

Contact - Instituția Prefectului – MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Adresa: Piața Presei Libere nr. 1, corpul B, București, jud. București, Romania
Telefon: 021.312.65.25
Fax: 021.312.25.33
Email: e_petitie@mai.gov.ro
Website: https://b.prefectura.mai.gov.ro/

Harta - Instituția Prefectului – MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Descriere - Instituția Prefectului – MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Prefectura București este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul Municipiului București și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiliul General al Municipiului București și consiliile de sector și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată în Prefectura București sunt integrate și serviciile de eliberare a pașapoartelor, a permiselor auto și înmatriculări și apostilă. Programul de lucru cu publicul al Prefecturii București este suspendat pe perioada stării de alertă, petițiile putând fi expediate prin poștă sau pe e-mail. O singură excepție se face în cazul serviciului apostilă, care are un program de lucru cu publicul de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 11:00.

Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.