Home Servicii Întocmirea documentelor și pregătirea pentru examenul teoretic, în vederea obținerii permisului de conducere

Întocmirea documentelor și pregătirea pentru examenul teoretic, în vederea obținerii permisului de conducere

by Dinu Alexandra

Primul pas în obținerea permisului de conducere, așadar de schimbare a statutului din pieton în șofer, constă în promovarea examenului teoretic. Pregătirea pentru proba teoretică, cât și pentru cea practică, se va face împreună cu un instructor. Orele de instruire practică și teoretică alături de instructorul auto vor fi decisive, astfel că este extrem de important că alegerea să fie una corectă.

Site-ul I-DRPCIV.RO recomandă să va informați înainte de a alege instructorul sau școală de șoferi, deoarece permisul de conducere nu va putea să fie obținut doar prin completarea de chestionare auto.

Înscrierea la cursurile pentru școala auto. Care sunt documentele necesare pentru școala de șoferi?

Odată deciși asupra școlii de șoferi la care urmează să efectuați cursurile, trebuie să prezentați o serie de documente, obligatorii pentru înscriere. Este vorba despre:

  • Copie după cartea de identitate (este nevoie, de asemenea, de prezentarea actului în original);
  • Avizul medical, ce se obține de la o policlinică autorizată și care trebuie să confirme faptul că sunteți apt din punct de vedere medical;
  • Avizul psihologie, ce se obține de la un cabinet de psihologie autorizat și care confirmă faptul că nu aveți probleme de ordin psihic;
  • Cazier judiciar;
  • Dovadă că ați achitat parțial sau integral școală de șoferi (condițiile sunt diferite, în funcție de școală aleasă).

Cărțile cu chestionare auto pot fi puse la dispoziție de către școală de șoferi, împreună cu suportul de curs necesar.

Ce prevede legislația actuală, în privința persoanelor condamnate penal?

În conformitate cu prevederile legale, permisul de conducere nu poate să fie obținut de persoane condamnate penal, printr-o hotărâre definitivă, pentru infracțiuni de circulație pe drumuri publice. De asemenea, nu poate susține examenul pentru recăpătarea permisului de conducere persoană care, nerespectând regulile de circulație, a comis o infracțiune care a avut rezultat vătămarea corporală sau uciderea unei persoane. Excepțiile pot fi consultate în art. 116 – răspunderea contravențională.

Pregătirea pentru examenul teoretic cu chestionarele DRPCIV

De cele mai multe ori, orele de teorie pe care cursantul le va ține împreună cu instructorul pot să nu fie suficiente pentru acumularea informațiilor necesare pentru obținerea permisului de conducere. Tocmai din acest motiv, cursanți trebuie să își testeze în mod constant cunoștințele, utilizând cartea cu chestionare auto. De asemenea, astfel de chestionare auto DRPCIV pot să fie completate extrem de ușor, pe multiple site-uri de profil.

Ce acte sunt adăugate la dosarul pentru susținerea examenului teoretic?

După finalizarea cursurilor teoretice, iar mai apoi a minim 30 de ore de pregătire practică, cursantul se poate înscrie la examenul teoretic, ce îl precede pe cel practic. Pentru a se putea înscrie, cursantul va avea nevoie de:

  • Fișa de școlarizare (va fi eliberată de școală de șoferi);
  • Copie după cartea de identitate;
  • Copie după permis (pentru cei care își doresc redobândirea permisului);
  • Dovadă a achitării taxelor pentru permis;
  • Cerere de înscriere la examen.

Examenul teoretic durează 30 de minute și constă în rezolvarea unui chestionar ce cuprinde 26 de întrebări. Sunt necesare 22 de răspunsuri corecte, pentru promovarea examenului teoretic și pentru a putea susține ultimul examen, cel practic.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil