Home Servicii Invata cum se curata cuptorul cu microunde cu ajutorul unei lamai

Invata cum se curata cuptorul cu microunde cu ajutorul unei lamai

by Eremie Dorian

Desi cele mai multe dintre noi folosim cuptorul cu microunde relativ rar – pentru floricele de porumb, pentru a topi ciocolata pentru o crema sau pentru a incalzi rapid o mancare – totusi, din cauza felului in care functioneaza acest tip de cuptor, micile „accidente” se intampla des, iar cuptorul cu microunde ajunge rapid sa arate ca dupa o bataie cu mancare. Iar daca nu il cureti imediat, in doua-trei zile vei avea serios de lucru.

Iti propunem azi sa incerci o metoda foarte simpla de curatare a cuptorului cu microunde, care nu implica nici chimicale toxice si nici efort din partea ta. Ai nevoie doar de o lamaie, de un bol cu apa si de o carpa curata. Ideea e foarte simpla: apa cu lamaie creeaza condens in interiorul cuptorului, care curata resturile de mancare uscate.

Cum sa cureti cuptorul cu microunde cu o lamaie:

Curata mai intai toate bucatelele de mancare ramase in interiorul cuptorului cu microunde.

Cele mai citite articole

Stoarce lamaia si pune zeama si cele doua jumatati stoarse in bolul cu apa si seteaza cuptorul pe 3 minute sau cat e necesar apei sa ajunga la temperatura de fierbere.

In momentul in care apa a inceput sa fiarba, opreste cuptorul si mai lasa bolul in interior pentru 5 minute.

Deschide cu grija usa cuptorului cu microunde, scoate bolul si foloseste carpa pentru a sterge peretii. Daca au ramas zone necuratate, inmoaie carpa in apa cu lamaie si insista. Procedeaza la fel cu exteriorul cuptorului.

Asta e tot!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil