Home Viata sanatoasa Miere de Manuka beneficii, proprietati si sfaturi

Miere de Manuka beneficii, proprietati si sfaturi

by GetLokal.ro

Miere de Manuka beneficii, proprietati si sfaturi

Mierea de Manuka este un remediu natural din Noua Zeelandă un produs ce aduce multe beneficii pentru sanatate si care are foarte multe proprietati fiind folosita pe o gama variata de tratamente naturiste.  Aceasta miere de Manuka are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, susține intestinul și sistemul imunitar și poate remedia și anumite probleme la nivel oral.  Mierea de Manuka este o miere monoflorala care este obtinuta din tufa de Manuka (Leptospermum scoparium) care creste doar in Noua Zeelanda.  Aceasta floare contine o substanta naturala antibacteriana denumita metilglioxal / methylglyoxal.

Există mai multe motive pentru care mierea de Manuka a fost folosită de secole ca tratament naturist pentru multe afecțiuni.  Mierea de Manuka însă trebuie sa fie originală din Noua Zeelanda si astfel trebuie sa aveti mare grija când o cumparați, să faceți asta de la un importator direct sau de la magazine autorizate.  Nr 1 în lume ca miere de Manuka este Manuka Health Noua Zeelandă , certificată MGO și UMF , fiind găsită în Romania direct la importator ManukaShop.ro .  Astfel veți fi sigur că achizitionați miere de Manuka originală impreuna cu beneficiile de care discutăm aici.

 1. Este antibacteriană

Mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene datorită metilglioxalului/ methyglyoxal (MGO) și peroxidului de hidrogen pe care îl conține.  De aici practic vine si concentratia MGO pe care o puteti observa pe fiecare borcan de miere.

Mierea de Manuka de la Manuka Health Noua Zeelanda s-a dovedit în repetate rânduri a fi o armă puternică împotriva bacteriilor care cauzează boli, fiind folosita la scara larga ca tratament naturist.  Acesta este motivul pentru care datorita acestor beneficii si proprietati mierea de Manuka a fost folosită de secole ca tratament pentru răni și boli.

  • Puteți folosi mierea de Manuka ca tratament naturist pentru acnee, pentru arsuri usoare și si pentru rănile ca sa fie curate și lubrifiate.
  • Aplicați miere de Manuka direct pe coșurile încăpățânate.
  • Aplicați miere de Manuka pe tăieturi și la începutul unei infecții ale pielii (mergeți și la medic, bineînțeles!)
  • De asemenea, puteți folosi mierea de Manuka si beneficiile acesteia pentru a ajuta la uciderea infecțiilor / bacteriilor la nivelul gurii și gâtului… dar mai multe despre vom descrie mai jos

2.  Este antiinflamatoare

Mierea de Manuka are proprietăți antiinflamatorii care au fost valorificate de oameni incepand cu secole în urmă.

Inflamația este răspunsul organismului la răni sau iritații. Este conceput pentru a ajuta organismul să se repare și să se vindece, ceea ce este în general un lucru bun! Cu toate acestea, inflamația cronică se poate întâmpla atunci când anumiți iritanți sau probleme de sănătate declanșează în mod constant procesul de inflamație.

Acest lucru nu este atât de bun, deoarece poate provoca daune de lungă durată celulelor în timp. Când vine vorba de inflamația pielii, mierea de Manuka este un remediu fantastic. Inflamația cronică a pielii poate fi rezultatul mai multor cauze precum produse iritante, infecții (cum ar fi celulita) sau afecțiuni ale pielii precum eczema sau psoriazisul.

Când aplicați miere de Manuka pe pielea inflamată, aceasta poate reduce roșeața, umflarea și durerea, rămânând în același timp foarte blândă. Proprietățile hidratante și antibacteriene lucrează cu proprietățile antiinflamatorii pentru a curăța, proteja și calma pielea iritată sau rănită. Dacă vă confruntați cu piele iritată, încercați să aplicati de miere de Manuka în zona afectată pentru a vedea dacă vă ajută.

3.  Poate ajuta ca sa aveti gingii sănătoase

Pare puțin ciudat să te gândești că ceva atât de dulce poate să fie sănătos pentru dinții tăi dar studiile au arătat că proprietățile antimicrobiene ale mierii de Manuka pot lupta împotriva afecțiunilor orale precum gingivita.

Mierea de Manuka poate ajuta chiar și la reducerea cantității de placă acumulată pe dinți, ceea ce ajută la reducerea cariilor dentare. Menținerea gingiilor și a dinților sănătoși te poate ajuta de fapt să te bucuri de o inimă sănătoasă, oricât de ciudat ar suna la început!

Deși menținerea unei guri sănătoase nu va preveni direct bolile de inimă, bolile orale prelungite vă pot crește șansele de a dezvolta boli de inimă. Dacă suferiți de boli ale gingiilor, cum ar fi gingivita, discutați cu medicul dentist sau medicul dumneavoastră despre utilizarea mierii de Manuka ca tratament naturist. Studiile au arătat că prin frecarea cu miere de Manuka pe țesutul gingival deteriorat, celulele sunt stimulate să înceapă vindecarea și repararea. Destul de impresionant, corect?

 „Deoarece mierea de Manuka conține metilglioxal / methlyglyoxal (un antimicrobian puternic natural), poate ajuta la uciderea insectelor dăunătoare din intestin și la prevenirea bolilor gastro-intestinale.”

4.  Sprijină o digestie sănătoasă

Problemele digestive sunt șocant de frecvente în societatea noastră modernă. Mulți oameni se confruntă cu probleme de stomac în curs de desfășurare și încearcă în mod constant să găsească soluții prin tratamente naturiste pentru a ușura durerea.

Ei bine, se dovedește că mierea de Manuka poate ajuta. Mierea de Manuka are enzime speciale care intră în intestin și ajută la descompunerea și digerarea eficientă a alimentelor. În plus, mierea este un probiotic, ceea ce înseamnă că oferă hrană acelor bacterii sănătoase și utile pe care le avem în intestin.

Deoarece mierea de Manuka conține metilglioxal (un antimicrobian puternic), poate ajuta  la prevenirea bolilor gastro-intestinale.

Adăugați miere de Manuka în smoothie-uri, ceai, unsă pe biscuiți de orez sau pur și simplu obișnuiți-vă să luați o linguriță în fiecare dimineață ca să vă bucurați de beneficiile acesteia. S-ar putea să descoperi că problemele tale cu stomacul să înceapa să se amelioreze (desigur, cu sfaturi și proceduri medicale adecvate).

5.  Un plus de energie

Când oboseala de la prâmz apare și ai chef să tragi un pui de somn la birou, ia în schimb o lingură de miere de Manuka. Mierea de Manuka vă poate oferi o cantitate de energie care să vă mențină alert și pregătit ca să faceți față zilei.

Mierea de Manuka conține carbohidrați sănătoși, zaharuri naturale și o mulțime de nutrienți pentru a susține nivelul de energie. Se știe că unii sportivi aleg mierea pentru a-și alimenta antrenamentele sau sesiunile de antrenament.

Dacă te confrunți cu un antrenament greu la sală, pune o lingură de miere în sticla ta de apă sau consumă mierea direct. Este o opțiune mult mai sănătoasă decât să apelezi la dulciuri, băuturi energizante sau chiar o băutură înainte de antrenament încărcată cu chimicale.

6. Poate ajuta ca tratament naturist pentru tăieturi și zgârieturi

Dacă aveți copilași care aleargă vin acasă plângându-se de genunchi zgâriați, mierea de Manuka vă poate ajuta.

Proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale ale mierii de Manuka pătrund în rană și ajută la accelerarea vindecării. S-a dovedit că mierea de Manuka sustine prin beneficiile sale ca celulele să înceapă procesul de vindecare rapid și eficient, oferind în același timp blândețe și foarte puține efecte secundare posibile.

Atacand microbii si oprindu-i să se răspândească, mierea oprește infectarea rănilor. De asemenea, se știe că proprietățile hidratante ale mierii de Manuka ajută rănile să se vindece mai rapid și fără cicatrici.

7.  Există o evaluare a calității (deci alegeți cu atenție)

Nu toată mierea de Manuka este la fel.  Alegeti intotdeauna nr in lume, respectiv miere de Manuka de la Manuka Health, importata in Romania de ManukaShop.ro

Există câteva procese de testare destul de stricte și științifice care indică potența mierii de Manuka. Cel mai comun sistem de rating este sistemul MGO respectiv metilglioxal / methyglyoxal per 100g, si UMF care înseamnă Unique Manuka Factor. Totul se referă la cantitatea de componente antibacteriene naturale din miere (metilglioxal și leptosperină).

Trebuie să existe o anumită cantitate din aceste două componente pentru ca mierea de Manuka să fie clasificată și comercializată ca miere de Manuka. Cu cât cifra de pe borcan MGO sau UMF este mai mare, cu atât abilitățile antibacteriene ale mierii de Manuka sunt mai puternice. 

Pentru tratarea rănilor și a problemelor de piele, căutați produse Manuka Health cu MGO si UMF mai mare, (ca exemplu MGO 400+ sau MGO 550+) Pentru uzul general comestibil de zi cu zi pentru a vă bucura pur și simplu de aromă, puteți utiliza o miere Manuka Health cu un rating MGO mai mic respectiv MGO 250+ sau MGO 100+

Nr 1 miere de Manuka este Manuka Health , prezenta in Romania prin ManukaShop – aici puteti intra pe site www.manukashop.ro

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like