Home Utile Necesarul de rechizite școlare, în funcție de clasa în care trece puiul tău

Necesarul de rechizite școlare, în funcție de clasa în care trece puiul tău

by GetLokal.ro

Sfârșitul vacanței de vară se apropie cu pași repezi, așa că a sosit momentul să începi să îți pregătești copilul pentru noul an școlar. Una dintre preocupările de bază în acest demers este procurarea rechizitelor necesare, în funcție de ciclul de învățământ, dar și de preferințele copilului. Este recomandat ca achiziția rechizitelor să se facă încă din primele zile ale lunii septembrie, pentru a evita aglomerația din ultimele zile de vacanță, dar și riscul de a nu mai găsi tot ceea ce ai nevoie.

Pentru a-ți veni în ajutor, am întocmit o listă cu principalele rechizite necesare pentru fiecare ciclu de învățământ, pe care o poți consulta oricând, să te asiguri că nu ți-a scăpat nimic din vedere.

 

Rechizite pentru preșcolari

Cele mai importante piese din recuzita unui preșcolar sunt ghiozdănelul pentru grădiniță și penarul, care trebuie alese ținând cont neapărat de preferințele acestuia. Modelele alese de micuțul tău s-ar putea să nu fie foarte practice, așa că trebui să încerci să ajungeți la un acord în acest sens. Ghiozdanul nu trebuie să fie foarte mare, dar suficient de încăpător, cu multe buzunare și ușor de purtat în spate.

Acum, hai să vedem și care sunt celelalte rechizite care vor umple ghiozdanul și penarul!

Din penar nu trebuie să lipsească creioanele colorate, ascuțitoarea și o gumă de șters. Totodată, pentru activitățile zilnice de la grădiniță, un preșcolar mai are nevoie de un bloc de desen, plastilină, pensulă și acuarele, hârtie creponată și hârtie glase, lipici, un caiet și cărți de colorat.

 

Rechizite pentru copiii din ciclul primar

Și în acest caz, alegerea ghiozdanului este foarte importantă, fiind nevoie de unul mai încăpător, care să poată fi transportat cu ușurință, dat fiind faptul că va fi mai încărcat și mai greu decât cel de grădiniță. De asemenea, trebuie pus un accent important pe instrumentele de scris, piesa de bază fiind stiloul. Nu trebuie să lipsească nici creioanele, cariocile, ascuțitoarea, guma de șters și o riglă.

Un elev din ciclul primar are nevoie și de caiete de dictando și de matematică, pentru care trebuie să cumperi și coperți și etichete. Pe listă se mai adaugă blocul mic de desen, acuarele, pensule, foarfece și lipici, pentru activitățile practice.

 

Rechizite pentru gimnaziu

Odată ajuns în ciclul gimnazial, copilul nu mai poate merge la școală cu ghiozdanul și penarul din clasele primare, așa că va avea nevoie de unele noi, adaptate vârstei sale.

Cele mai citite articole

Pe lângă caietele obișnuite de dictando și matematică, trebuie să îi cumperi și câteva caiete studențești precum și dosare și mape din plastic. Un accesoriu indispensabil pentru elevii de gimnaziu este trusa de gimnaziu, iar blocul mic de desen folosit în clasele primare este înlocuit cu unul mare.

Deja, la acest nivel, copilul a deprins bine scrisul, așa că poate folosi și pixul, care este mai ușor de utilizat decât stiloul, atunci când vine vorba de luat notițe.

 

Rechizitele necesare liceenilor

Părinți adolescenților ajunși la liceu au o misiune mai ușoară atunci când vine vorba de procurarea rechizitelor, pentru că această sarcină este asumată de cele mai multe ori de copii. Ajunși la o vârstă la care sunt mai responsabili și doresc să ia singuri decizii, aceștia știu mai bine de ce au nevoie pentru școală, iar părinților nu le mai rămâne decât să îi susțină cu partea financiară.

Ghiozdanul din școala generală este înlocuit cu un rucsac modern și practic, iar mulți dintre liceeni renunță la penar. Ca instrumente de scris, folosesc pixuri și creioane, iar notițele preferă să și le ia pe caiete studențești.

Nu în ultimul rând în, liceenii au nevoie de rechizite specifice profilului pentru care au optat, precum trusă de geometrie, atlas de biologie, hârtie milimetrică etc.

 

Pregătirea pentru noul an școlar poate fi destul de costisitoare din punct de vedere financiar, însă poți găsi rechizite ieftine la Auchan și astfel vei reduce din cheltuieli.

 

 

 

Cele mai citite articole

You may also like